Mézes-szezámos csirke
2013-03-14- Típus: Mézes húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Egyik kedvenc kínai ételem, sokfajtaképpen készíthető. A kínai konyha híres az ízek kutyulásáról, nálam bejönnek ezek az ízek.
Ezeket szerezd be:
- 700 g csirkemell
- A szószhoz:
- 2-3 evőkanál méz
- 1 citrom leve
- 1 cm nagyságű gyömbér, reszelve
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál csípős paprika
- só, bors ízlés szerint
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál ketchup
- szezámmag
- chili
- olaj
1. lépés
A csirkemellet átmossuk, majd kis kockákra vágjuk. Kevéske olajon jól megpirítjuk, minimálisan fűszerezzük sóval, borssal. Amikor a csirkék nagyjából megpuhultak, hozzáadjuk a szósz hozzávalóit. Először jön a méz, a citrom leve, majd sorban a többi.
2. lépés
Ajánlott egy nagy wokban készíteni és jól átforgatni. Sűrűre főzzük a szószt, majd el is készült. Rizzsel vagy pirított tésztával tálaljuk, a legvégén a húst megszórjuk szezámmaggal.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
8 597 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
357 kcal -
Zsír
6.7g -
Szénhidrát
17.8g -
Fehérje
57g