Mézes-gyömbéres lazac

2012-10-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A következő ázsiai ízvilágú ételt egyik barátnőm készítette nekem. Nagyon kétkedő voltam, de a végeredmény tényleg nagyon finom.

Ezeket szerezd be:

  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 3 evőkanál friss limelé
  • 1 evőkanál méz
  • 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 4 lazac filé
  • koriander a díszítéshez

1. lépés

Keverjük össze az első öt hozzávalót egy nagy tálban, jól keverjük össze, majd helyezzük bele a lazac szeleteket. Pácoljuk 20-30 percig a filéket.

2. lépés

Helyezzük a lazac szeleteket egy enyhén olajozott grill sütőre. Csöpögtessünk a halakra a maradék pácból. Kb. 20 perc alatt süssük készre őket.

Tálaláskor szórjuk meg korianderrel és tálaljuk barna rizzsel, friss salátával.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 169 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kínai szezámmagos csirke – gluténmentes

  • Mézes-szezámos csirke

  • Pikáns mézes-fokhagymás csirke

  • Egzotikus csirke recept

  • Mandulás csirkemell