Pikáns mézes-fokhagymás csirke

2013-02-08
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Ha eleged van már a natúr csirkehúsból, akkor a következő receptet mindenképpen érdemes kipróbálnod. Ráadásul a mézet és a fokhagymát a megfázás ellen is használjuk, így egy kis influenza idején erősen ajánlott.

Ezeket szerezd be:

  • 6-8 csirkecomb (vagy csirkemell szelet)
  • 2 evőkanál méz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 0,5 dl szójaszósz
  • 1 tk kakukkfű
  • só, bors ízlés szerint

1. lépés

A fokhagymát zúzzuk össze, keverjük el az olívaolajjal a citromlével és az összes többi hozzávalóval. A csirkehúsokat forgassuk meg benne (mindegy, hogy az comb, szárny vagy csak melle hús), majd hagyjuk pácolódni.

2. lépés

Másnap, vagy ha nagyon nem bírunk ellenállni, 2-3 óra elteltével vegyük ki a húsokat. Egy hőálló sütőformát kenjünk be olívaolajjal, majd sorakoztassuk bele a csirkét, majd 25-30 perc alatt süssük ropogósra.

Tálaljuk barna rizzsel, párolt zöldségekkel.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

9 336 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kínai szezámmagos csirke – gluténmentes

  • Mézes-szezámos csirke

  • Mézes-gyömbéres lazac

  • Egzotikus csirke recept

  • Mandulás csirkemell

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    418 kcal
  • Zsír

    20.3g
  • Szénhidrát

    8.5g
  • Fehérje

    49.1g