Málnás-szedres pudingos

2012-08-31
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Ez az édesség, akkor kiváló, hogy ha legalább egy éjszakát a hűtőben hagyjuk. Finom erdei gyümölcsökkel az igazi.

Ezeket szerezd be:

  • 500 g babapiskóta
  • 2 csésze szeder és málna (de lehet más gyümölcs is)
  • 6 tojás
  • 375 ml tejszín
  • 50 ml méz
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • porcukor

1. lépés

Törjük kis darabokra a babapiskótát, ha a hosszúkás fajtát használnánk, ha a kör alakút, akkor egyszerűen csak pottyantsuk bele egy kivajazott sütőformába. Szórjuk a tetejére a gyümölcsöket.

2. lépés

Egy tálban habverővel keverjük el a tojást, amíg habos lesz. Keverjük össze a tejszínt, a mézet, a vaníliát és a fahéjat; öntsük egyenletesen a piskótára. Fedjük le a műanyag és tároljuk hűtőszekrényben egy éjszakán át.

3. lépés

Melegítse elő a sütőt 180°C-ra. Süssük fedetlenül 30-40 percig, vagy amíg aranysárga lesz a teteje. Porcukorral megszórva tálaljuk.

 

fotó: ameryeo

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 307 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    314 kcal
  • Fehérje

    14 g
  • Szénhidrát

    41 g
  • Zsír

    11 g