Málnás-szedres pudingos
2012-08-31- Típus: Poharas desszert, Puding
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 55 perc
Ez az édesség, akkor kiváló, hogy ha legalább egy éjszakát a hűtőben hagyjuk. Finom erdei gyümölcsökkel az igazi.
Ezeket szerezd be:
- 500 g babapiskóta
- 2 csésze szeder és málna (de lehet más gyümölcs is)
- 6 tojás
- 375 ml tejszín
- 50 ml méz
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- porcukor
1. lépés
Törjük kis darabokra a babapiskótát, ha a hosszúkás fajtát használnánk, ha a kör alakút, akkor egyszerűen csak pottyantsuk bele egy kivajazott sütőformába. Szórjuk a tetejére a gyümölcsöket.
2. lépés
Egy tálban habverővel keverjük el a tojást, amíg habos lesz. Keverjük össze a tejszínt, a mézet, a vaníliát és a fahéjat; öntsük egyenletesen a piskótára. Fedjük le a műanyag és tároljuk hűtőszekrényben egy éjszakán át.
3. lépés
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra. Süssük fedetlenül 30-40 percig, vagy amíg aranysárga lesz a teteje. Porcukorral megszórva tálaljuk.
fotó: ameryeo
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 307 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
314 kcal -
Fehérje
14 g -
Szénhidrát
41 g -
Zsír
11 g