Sárgabarackos kuszkuszdesszert

2018-03-29
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Hogyha egészséges hozzávalókból szeretnénk valami finomat a családnak, akkor íme egy reform-élelmiszerekkel készült desszert.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg sárgabarack (aszalt)
  • 2 dl kókusztej
  • 1 db vaníliarúd
  • 15 dkg kuszkusz
  • 1 tk édesítőszer
  • 1 tk fahéj
  • 1 narancsból nyert narancshéj
  • 3 dl habtejszín (növényi)
  • 2 tk vanília kivonat

1. lépés

Kockákra vágom az aszalt sárgabarackot, és rájuk locsolok egy kis vanília kivonatot, de ha szeretnénk fokozni az ízeket, akkor pl. narancslikőr is tökéletes.

2. lépés

A tejet elkezdem melegíteni a vaníliarúd kikapart magvaival, és édesítőszerrel. (Ha valaki édesebb növényi tejet használ, vagy eleve édesített verziót, akkor lehet nem is kell hozzá annyi édesítőszer.)

3. lépés

Amikor buborékozni kezd, rögtön lejjebb veszem a lángot. Ekkor szórom bele a kuszkuszt, és folyamatos kevergetés mellett fél percig főzőm.

4. lépés

Lehúzom a tűzről az edényt, majd beleteszem az áztatott sárgabarackokat. A még meleg kuszkuszhoz keverjük a fahéjat, a narancshéjat, majd az egészet lefedjük, hogy még tovább puhuljon.

5. lépés

Addig robotgéppel felverjük a tejszínt, majd 20 perc múlva a puha kuszkuszos krémhez keverem a habot. A krémet mutatós tálkákba szedem. Fahéjjal leszórva, gyümölcsökkel tálalom.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 224 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

  • Oreo pohárkrém

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    516,15 kcal
  • Zsír

    35 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    42,83 g
  • Cukor

    8,35 g
  • Fehérje

    8,71 g