Máktorta Ági módra

2014-04-16
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Habkönnyű máktorta gluténmentesen! Aki a mákot kedveli, annak érdemes elkészíteni.

Ezeket szerezd be:

  • A tészta hozzávalói:
  • 4 db tojás
  • 8 evőkanál gluténmentes liszt
  • 6 evőkanál víz
  • 16 dkg darált mák
  • 6 dkg cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 6 dl tejszín
  • 2 csomag zselatin fix
  • 3 evőkanál cukor
  • 13 dkg darált mák

1. Lépés

A piskóta készítése: 4 tojásfehérjét felverünk 8 kanál hideg vízzel, 6 dkg cukorral kemény habbá verjük, beleteszünk fokozatosan 8 kanál lisztet, és sütőport 24 cm-es torta formába öntjük és megsütjük.

2. Lépés

Előmelegített sütőbe rakjuk, először magas hőfokon sütjük (200 fok) 5 perc múlva 160 fokra kapcsoljuk. A teljes sütési idő 60 perc.
Ha kivesszük rakjuk fejjel lefelé, egy rácsra, és hagyjuk kihűlni, hogy ne süppedjen be a közepe.

3. Lépés

Krém: a tejszínt felverjük kemény habbá, a porcukrot hozzáadjuk majd a két csomag zseléfixet és lassanként hozzáadjuk a darált mákot. Érdemes elkészíteni a mákos süti kedvelőknek, nem fognak csalódni!

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

6 880 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mákos mogyorótorta

  • Mákos-barackos sütemény

  • Mogyorólisztes leg-leg torta

  • Mák torta – Az ország tortája

  • Mákos répatorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    482 kcal
  • Zsír

    29.1g
  • Szénhidrát

    38.6g
  • Fehérje

    22.1g
  • Koleszterin

    125mg
  • Cukor

    24.5g