Máktorta Ági módra
2014-04-16- Típus: Mákos torta
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Habkönnyű máktorta gluténmentesen! Aki a mákot kedveli, annak érdemes elkészíteni.
Ezeket szerezd be:
- A tészta hozzávalói:
- 4 db tojás
- 8 evőkanál gluténmentes liszt
- 6 evőkanál víz
- 16 dkg darált mák
- 6 dkg cukor
- 1 kávéskanál sütőpor
- A krémhez:
- 6 dl tejszín
- 2 csomag zselatin fix
- 3 evőkanál cukor
- 13 dkg darált mák
1. Lépés
A piskóta készítése: 4 tojásfehérjét felverünk 8 kanál hideg vízzel, 6 dkg cukorral kemény habbá verjük, beleteszünk fokozatosan 8 kanál lisztet, és sütőport 24 cm-es torta formába öntjük és megsütjük.
2. Lépés
Előmelegített sütőbe rakjuk, először magas hőfokon sütjük (200 fok) 5 perc múlva 160 fokra kapcsoljuk. A teljes sütési idő 60 perc.
Ha kivesszük rakjuk fejjel lefelé, egy rácsra, és hagyjuk kihűlni, hogy ne süppedjen be a közepe.
3. Lépés
Krém: a tejszínt felverjük kemény habbá, a porcukrot hozzáadjuk majd a két csomag zseléfixet és lassanként hozzáadjuk a darált mákot. Érdemes elkészíteni a mákos süti kedvelőknek, nem fognak csalódni!
Értékelések
(4 / 5)
5 személy értékelt
6 880 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
482 kcal -
Zsír
29.1g -
Szénhidrát
38.6g -
Fehérje
22.1g -
Koleszterin
125mg -
Cukor
24.5g