Mákos-barackos sütemény

2014-09-08
  • Hány főre: 4-5
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Roppant egyszerű sütemény, a barack és a mák nagyon jól kijön egymással, de egészen nyugodtan készíthető almával vagy körtével is.

Ezeket szerezd be:

  • 3 tojás
  • 200 g porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 150g mák
  • 1 csomag sütőpor
  • 200g liszt
  • tej
  • 5 érett barack (vagy befőtt)
  • 3 evőkanál barna cukor

1. lépés

A tojásokat a cukorral és a reszelt citromhéjjal összedolgozzuk. A mákot összedaráljuk, majd hozzászórjuk a sütőporral elkevert liszttel együtt a tojásos keverékhez.

2. lépés

A tésztához annyi tejet adunk, hogy sűrű tésztát kapjunk. A barackokat meghámozzuk (használhatunk befőttet is), majd kis cikkekre vágjuk.

3. lépés

A tésztát beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tortaformába, majd a tetejére sorakoztatjuk a barackokat. Végül leszórjuk barna cukorral. 180°C-os sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük, majd rácson hagyjuk lehűlni.

 

Tipp: Ha egy kis pikánsabb ízt akarunk nekik adni (és nem szolgáljuk gyerekeknek), akkor a barackot, befőttet érdemes előtte brandybe áztatni egy fél órára vagy flambírozni.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.8 / 5)

3.8 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 041 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mákos mogyorótorta

  • Mogyorólisztes leg-leg torta

  • Máktorta Ági módra

  • Mák torta – Az ország tortája

  • Mákos répatorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    474 kcal
  • Zsír

    14.1g
  • Koleszterin

    82mg
  • Szénhidrát

    79.4g
  • Cukor

    48.2g
  • Fehérje

    11.9g