Mákos-barackos sütemény
2014-09-08- Típus: Mákos torta
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-5
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 1:30 p
Roppant egyszerű sütemény, a barack és a mák nagyon jól kijön egymással, de egészen nyugodtan készíthető almával vagy körtével is.
Ezeket szerezd be:
- 3 tojás
- 200 g porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 150g mák
- 1 csomag sütőpor
- 200g liszt
- tej
- 5 érett barack (vagy befőtt)
- 3 evőkanál barna cukor
1. lépés
A tojásokat a cukorral és a reszelt citromhéjjal összedolgozzuk. A mákot összedaráljuk, majd hozzászórjuk a sütőporral elkevert liszttel együtt a tojásos keverékhez.
2. lépés
A tésztához annyi tejet adunk, hogy sűrű tésztát kapjunk. A barackokat meghámozzuk (használhatunk befőttet is), majd kis cikkekre vágjuk.
3. lépés
A tésztát beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tortaformába, majd a tetejére sorakoztatjuk a barackokat. Végül leszórjuk barna cukorral. 180°C-os sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük, majd rácson hagyjuk lehűlni.
Tipp: Ha egy kis pikánsabb ízt akarunk nekik adni (és nem szolgáljuk gyerekeknek), akkor a barackot, befőttet érdemes előtte brandybe áztatni egy fél órára vagy flambírozni.
Értékelések
(3.8 / 5)
4 személy értékelt
4 785 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
474 kcal -
Zsír
14.1g -
Koleszterin
82mg -
Szénhidrát
79.4g -
Cukor
48.2g -
Fehérje
11.9g