Mákos répatorta

2013-06-04
  • Hány főre: 8-10
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Egy répatortát mivel is tehetnénk izgalmasabbá, ha nem egy kis plusz hozzávalóval? Ezúttal mákot használunk, hogy felturbózzuk.

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál szerecsendió
  • 380g liszt
  • 400 g cukor
  • 360 ml olaj
  • 2 teáskanál vanília
  • 4 tojás
  • 150 ml tej
  • 4 nagyobb sárgarépa
  • 35 g mák
  • Máz:
  • 250 g porcukor
  • 75 ml citromlé

1. Lépés

Tészta elkészítése: Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: lisztet, fahéjat, sütőport, sót és a szerecsendiót. Egy második tálba öntsük az olajat, adjuk hozzá a vanília kivonatot és a cukrot. Keverjük robotgéppel körülbelül 2 percig. 

2. Lépés

Ezután adhatjuk hozzá a tojásokat. Fokozatosan keverjük a száraz hozzávalókat a tojásos, olajos keverékbe. Adjuk hozzá a tejet, szórjuk bele a reszelt sárgarépát és mákot, és keverjük tovább, amíg szép, egységes tésztát kapunk. Ha nem lenne elég folyós, akkor öntsünk hozzá még egy kis tejet. 

3. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vegyünk elő egy kivajazott, kilisztezett tortaformát (átmérője legyen 23-25 cm), öntsük bele a tésztát, majd süssük kn. 1 óra hosszát. Mielőtt kivennénk, győződjünk meg róla tűpróbával, hogy rendesen megsült-e.

4. Lépés

Máz elkészítése: alaposan keverjük össze a porcukrot, a citromlével, amíg a cukor teljesen feloldódik. Öntsük a kihűlt tortára, majd hagyjuk, hogy megkössön rajta.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

6 145 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Céklás sárgarépatorta

  • Diétás répatorta

  • Mákos mogyorótorta

  • Mákos-barackos sütemény

  • Angol répatorta, ahogy Suzan készíti

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    778 kcal
  • Zsír

    37.2g
  • Szénhidrát

    106g
  • Fehérje

    7.6g