Bazsalikomos-sajtkrémes töltött paradicsom

2013-04-09
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Csupán néhány összetevőből, alig pár percnyi időráfordítással elkészíthető, de az ízei és az illata csodás nyári fogássá komponálják!

Ezeket szerezd be:

  • 4 db nagy paradicsom
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 2 evőkanál görög joghurt
  • 1 nagy csokor vörös bazsalikom
  • só, bors

1. lépés

A paradicsomokat 1-2 percre forró vízbe dobjuk, meghámozzuk, félbe vágjuk. Magjaikat a lédús belsejükkel együtt teáskanál segítségével eltávolítjuk.

2. lépés

A bazsalikomleveleket durvára vágjuk, néhány levelet félreteszünk a díszítéshez. A krémsajttal, joghurttal és fűszerekkel együtt botmixerrel közepesen lágy krémmé dolgozzuk.

Az illatos sajtkrémet az előkészített paradicsomokba töltjük, a tetejét bazsalikommal, póréhagymával vagy majorannával díszítjük.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 779 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fetakrémmel töltött paradicsom

  • Pulykamáj-pástétommal töltött paradicsom

  • Tonhalkrémmel töltött paradicsom és tojás

  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    248 kcal
  • Zsír

    18.4g
  • Szénhidrát

    16.1g
  • Fehérje

    8.1g