Narancsos briós

2012-12-04
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

A briós mindig az iskolai menzát, illetve az óvodát juttatja eszembe. Jaj, de sokat ettünk cukros brióst! :) Most magunk is elkészíthetjük.

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 500 g liszt
  • 1 tojás
  • 130 ml narancslé
  • 130 ml víz
  • 80 ml tej
  • 7 g élesztő
  • 50 g cukor
  • 50 g vaj
  • csipet só
  • Töltelék:
  • 450 g narancs
  • 200 g mazsola
  • 5 evőkanál lekvár
  • 100 g dió

1. Lépés

Tegyük a lisztet egy tálba és hozzunk létre a közepén egy mélyedést. Ide tegyük a cukrot, a tejet, vízet, sót, tojást és az élesztőt. Keverjük össze egy kicsit, és fokozatosan adjuk hozzá a vajat és narancslevet. Jól gyúrjuk össze.

2. Lépés

A tészta legyen lágy, rugalmas és egy kicsit ragadós. Hagyjuk meleg helyen kétszeresére nőni körülbelül egy óra alatt. Nyomkodjuk meg a tésztát, hogy kijöjjön belőle a levegőt. Vágjuk nyolc egyenlő darabra.

3. Lépés

A töltelék elkészítéséhez nem kell mást tennünk, mint a narancsokat meghámozni, kis kockákra vágni, a diót kisebb-nagyobb darabokra törni, összekeverni a kettőt narancslekvárral és mazsolával. A hat darab tésztát, nyújtsuk ki nagyobb téglalapra, töltsük meg a közepét, majd sodorjuk fel. Próbáljuk meg úgy, hogy a töltelék ne jöjjön ki belőle sehol.

4. Lépés

A tésztából alakítsunk briós formát, mintha csak egy csomót kötnénk rá, majd helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük meg a tetejüket tojással, majd mehet a sütőbe 15 percen át 190°C-on.

 

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,494 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Francia briós házilag

  • Vanília pudingos briós

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    465 kcal
  • Zsír

    8.4g
  • Szénhidrát

    81.4g
  • Fehérje

    14.8g