Lilahagymás babsaláta

2012-10-20
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A babos ételekről mindig Bud Spencer jut eszembe, én is nagyon szeretem a babot.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Bab
  • 1 db kisebb Póréhagyma
  • 2 db Lilahagyma
  • 3 evőkanál 10%-os Ecet
  • 3 evőkanál Olaj
  • 1 késhegynyi Bors
  • 1 csipet Cukor
  • Petrezselyem

1. lépés

A már beáztatott babot (konzervessel időt spórolunk) sós vízben megfőzzük. Ha már puha lett, kiszedjük és megvárjuk míg kihűl.

2. lépés

Öntettel folytatjuk. Felvágjuk kicsire a hagymákat, petrezselymet, majd egy tálban ecetet, olajat és körülbelül 1-2 dl vizet öntünk rá. Borssal, cukorral és sóval megfűszerezzük, majd az egészet jól átkeverjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 9
Értékeld a receptet!

9 személy értékelt

28 100 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Töltött cukkini

  • Fokhagymás burgonya

  • Paradicsomos zöldborsófőzelék

  • Tepsis karalábé

  • Töltött vöröshagyma

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    314 kcal
  • Összes Zsír

    20,9 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    30,4 g
  • Cukor

    10,7 g
  • Fehérje

    4,8 g