Lilahagymás babsaláta
2012-10-20- Típus: Babsaláta receptek, Keményítő nap
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
A babos ételekről mindig Bud Spencer jut eszembe, én is nagyon szeretem a babot.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg Bab
- 1 db kisebb Póréhagyma
- 2 db Lilahagyma
- 3 evőkanál 10%-os Ecet
- 3 evőkanál Olaj
- 1 késhegynyi Bors
- 1 csipet Cukor
- Só
- Petrezselyem
1. lépés
A már beáztatott babot (konzervessel időt spórolunk) sós vízben megfőzzük. Ha már puha lett, kiszedjük és megvárjuk míg kihűl.
2. lépés
Öntettel folytatjuk. Felvágjuk kicsire a hagymákat, petrezselymet, majd egy tálban ecetet, olajat és körülbelül 1-2 dl vizet öntünk rá. Borssal, cukorral és sóval megfűszerezzük, majd az egészet jól átkeverjük.
Értékelések
(4 / 5)
9 személy értékelt
28 100 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
314 kcal -
Összes Zsír
20,9 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
30,4 g -
Cukor
10,7 g -
Fehérje
4,8 g