Túrótorta őzgerincben, sütés nélkül

2013-11-23
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 2:0 p
  • Elkészítés: 2:30 p

A barátainkat vártam ebédre és mivel bőséges menüsort alkottam, nem szerettem volna nehéz, gyomrot terhelő desszertet készíteni, így ezzel a kellemes állagú, könnyű túrótortával vártam Őket. Mondanom sem kell, a feltálalása után nem sokkal teljesen el is fogyott! :)

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg Rama
  • 6 dl tej
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 3 ek zselatin
  • (én majd két csomaggal beletettem, sőt még keményítőt is, hogy biztosra menjek, mert folyós maradhat!)

1. lépés

A túrót a cukorral, a 2 dl tejjel, a vaníliás cukorral és a margarinnal turmixban habosra keverjük.
A 4 dl tejben elkeverjük a zselatint és a keményítőt, majd gyöngyözésig főzzük (nem kell forralni!) .
Kihűtjük, és összekeverjük a turmixolt túrós krémmel.

2. lépés

Egy őzgerincformát vékonyan kibélelünk folpack-kal, és beleöntjük a keveréket.
Megszórjuk apró gyümölcsdarabokkal, eper, málna, meggy, barack, banán, ribizli, stb. Dzsemet vagy sűrű lekvárt is lehet használni.

3. lépés

Pár órát hűtőben pihentetjük, hogy szépen megkeményedjen.
Kiborítjuk hosszúkás tálra, eltávolítjuk a folpack-ot.
Díszítésként a tetejére kerülhetnek gyümölcsdarabok ill. menta.
A bordák mentén felszeleteljük, és tálaljuk.

 

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(3.6 / 5)

3.6 5 8
Értékeld a receptet!

8 személy értékelt

12,786 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Áfonyás túrótorta

  • Burgonyás túrótorta

  • Halloween zselé

  • Cseresznye zselé

  • Erdei gyümölcs zselé

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    296 kcal
  • Zsir

    14.9g
  • Szénhidrát

    30.9g
  • Fehérje

    11.1g