Fácánpástétom
2012-07-12- Típus: Húskrémek, Sós krémek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 30 perc
Van egy ismerősöm, aki nagy vadász. Szokott ide-oda járogatni és néha napján fácánt hoz nekem. A kész fácánhúsból készítek pástétomot is. Kenyérre kenve isteni finom!
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg már kész (főtt) Fácánhús
- 2 db főtt Tojás
- 3 Csemegeuborka
- 2 db Tejföl
- Só
- Bors
- Magyaros fűszerkeverék
1. lépés
Kezdésnek a hozzávalókat előkészítjük. A már kész húsit és a csemegeuborkát nagyon kicsire összevágom. A főtt tojásokat megpucoljuk és ketté vágjuk. A sárgáját kiskanállal óvatosan kiszedjük, félretesszük, de előtte szétnyomkodjuk például villával. A fehérjét szintén apróra vágjuk.
2. lépés
Ha mindent felvágtunk, akkor egy tálba öntjük az egészet a tojássárgájával együtt, majd hozzáadjuk a két tejfölt és jó alaposan összekeverjük. Sóval, borssal és magyaros fűszerkeverékkel ízesítjük, de akár gyros-os fűszerezéssel is próbálkozhattok. A pástétom kikeverése után takarjátok le valamivel (pl. fedő, fólia) és tegyétek be a hűtőbe 2-3 órára. Az íze egybeér és nagyon finom lesz utána.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
9 053 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
322 kcal -
Összes Zsír
22,8 g -
Koleszterin
150 mg -
Szénhidrát
11,2 g -
Cukor
5,1 g -
Fehérje
18,1 g