Fácánpástétom

2012-07-12
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Van egy ismerősöm, aki nagy vadász. Szokott ide-oda járogatni és néha napján fácánt hoz nekem. A kész fácánhúsból készítek pástétomot is. Kenyérre kenve isteni finom!

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg már kész (főtt) Fácánhús
  • 2 db főtt Tojás
  • 3 Csemegeuborka
  • 2 db Tejföl
  • Bors
  • Magyaros fűszerkeverék

1. lépés

Kezdésnek a hozzávalókat előkészítjük. A már kész húsit és a csemegeuborkát nagyon kicsire összevágom. A főtt tojásokat megpucoljuk és ketté vágjuk. A sárgáját kiskanállal óvatosan kiszedjük, félretesszük, de előtte szétnyomkodjuk például villával. A fehérjét szintén apróra vágjuk.

2. lépés

Ha mindent felvágtunk, akkor egy tálba öntjük  az egészet a tojássárgájával együtt, majd hozzáadjuk a két tejfölt és jó alaposan összekeverjük. Sóval, borssal és magyaros fűszerkeverékkel ízesítjük, de akár gyros-os fűszerezéssel is próbálkozhattok. A pástétom kikeverése után takarjátok le valamivel (pl. fedő, fólia) és tegyétek be a hűtőbe 2-3 órára. Az íze egybeér és nagyon finom lesz utána.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 587 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vegán kesudiós krémsajt

  • Hummusz toasttal

  • Avokádókrém recept

  • Avokádókrém

  • Chilis avokádókrém pirítóssal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    322 kcal
  • Összes Zsír

    22,8 g
  • Koleszterin

    150 mg
  • Szénhidrát

    11,2 g
  • Cukor

    5,1 g
  • Fehérje

    18,1 g