Libacomb sült gyümölcsökkel és sütőtökös krumplipürével

2013-08-23
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:15 p
  • Elkészítés: 1:25 p

Mert libát nem csak Márton napkor lehet enni.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db libacomb
  • libazsír
  • 5 db nagyobb krumpli
  • 1 kisebb kanadai sütőtök fele
  • 1 alma
  • 1 körte
  • 2 db szilva
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • fehérbor
  • petrezselymes kapros joghurt
  • liszt
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • só, őrölt fekete bors
  • morzsolt kakukkfű
  • morzsolt majoranna

1. Lépés

A combot egy nyél nélküli serpenyőbe tettem (hogy a sütőbe is be tudjam tenni) bőrét bevagdostam, mindkét oldalát sóztam, borsoztam, szórtam rá majorannát, kakukkfüvet, snidlinget, rátettem az apróra vágott hagymát, fokhagymát, locsoltam rá olívaolajat, s betettem a hűtőbe éjszakára.

2. Lépés

Másnap délelőtt feltettem a tűzhelyre. Adtam hozzá kevés libazsírt, s vizet, tettem rá rozmaring és kakukkfű ágakat, s lassú lángon elkezdtem párolni. Időnként meglocsoltam a levével, az elpárolgott vizet pótoltam.

3. Lépés

Közben megpucoltam a krumplikat, s a tököt, kockára vágtam, s sós vízben feltettem. főni. Az almát és a körtét negyedeltem, magházát eltávolítottam. A szilvát kettévágtam, a magját kivettem.

A megfőtt krumplit és tököt összetörtem, szórtam rá borst és szerecsendiót, öntöttem rá kevés petrezselymes kapros joghurtot s jól összekevertem.

4. Lépés

Kb egy óra elteltével a serpenyőről levettem a fedőt, mellétettem a gyümölcsöket, locsoltam rá fehér bort, betettem a sütőbe, s grill fokozaton 180 C fokon megpirítottam.

A szaftba egy kevés lisztet szórtam, összekevertem.

5. Lépés

Tálaláskor ráhelyeztem a libacombot egy tányérra, raktam hozzá tök-krumpli pürét és gyümölcsöket, adtam hozzá a szaftból, s díszítettem rozmaringgal és petrezselyem zölddel.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 943 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült libacomb fehérboros párolt káposztával és krumplipürével

  • Fehérboros sült libacomb gyümölcsökkel és rizzsel

  • Sült kacsacomb sült krumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    819 kcal
  • Zsír

    24.9g
  • Szénhidrát

    113.7g
  • Fehérje

    36.6g