Almás krémes
2014-06-16- Típus: Krémes sütemények
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:30 p
Egy nénitől kértem el a régi családi receptjét, miután megkóstoltam ezt az isteni süteményt :-)
Ezeket szerezd be:
- Hozzávalók a tésztához:
- 1,5 kg alma
- 8 tojás
- 18 dkg porcukor
- 3 ek. víz
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 ek. kakaó
- A krémhez:
- fél liter tej
- 2 cs. vaníliás puding
- 25 dkg vaj
- 18 dkg porcukor
- 1 tortabevonó vagy étcsoki
1. Lépés
Alufóliával kibélelt tepsibe 1,5 kg almát szorosan egymás mellé leszeletelek. A tojások sárgáját 18 dkg porcukorral 3 evőkanál vízzel habosra keverem, hozzáadom a lisztet, a sütőport és a keményre felvert fehérje habot.
2. Lépés
Felét az almára simítom, majd a maradékhoz kakaót keverek, a sárga rétegre kenem. Előmelegített sütőben készre sütöm (kb180 fokon 45 perc).
3. Lépés
A krémhez a tejben megfőzöm a pudingport, a vajat a porcukorral habosra keverem, majd a kihűlt pudinggal összekeverem.
A kihűlt süteményről lehúzom a fóliát és az alma tetejére kenem a krémet. Végül csokimázzal vonom be.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 627 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
800 kcal -
Zsír
35.2g -
Szénhidrát
113.3g -
Fehérje
11.6g -
Koleszterin
239m -
Cukor
85g