Almás krémes

2014-06-16
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Egy nénitől kértem el a régi családi receptjét, miután megkóstoltam ezt az isteni süteményt :-)

Ezeket szerezd be:

  • Hozzávalók a tésztához:
  • 1,5 kg alma
  • 8 tojás
  • 18 dkg porcukor
  • 3 ek. víz
  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 ek. kakaó
  • A krémhez:
  • fél liter tej
  • 2 cs. vaníliás puding
  • 25 dkg vaj
  • 18 dkg porcukor
  • 1 tortabevonó vagy étcsoki

1. Lépés

Alufóliával kibélelt tepsibe 1,5 kg almát szorosan egymás mellé leszeletelek. A tojások sárgáját 18 dkg porcukorral 3 evőkanál vízzel habosra keverem, hozzáadom a lisztet, a sütőport és a keményre felvert fehérje habot.

2. Lépés

Felét az almára simítom, majd a maradékhoz kakaót keverek, a sárga rétegre kenem. Előmelegített sütőben készre sütöm (kb180 fokon 45 perc).

3. Lépés

A krémhez a tejben megfőzöm a pudingport, a vajat a porcukorral habosra keverem, majd a kihűlt pudinggal összekeverem.
A kihűlt süteményről lehúzom a fóliát és az alma tetejére kenem a krémet. Végül csokimázzal vonom be.

 

Süssünk, főzzünk kreatívan szenvedéllyel! Fő a kreativitás!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 715 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás tejszelet

  • Stollwerck szelet

  • Diós habos szelet

  • Gyümölcsös szelet

  • Lime kocka recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    800 kcal
  • Zsír

    35.2g
  • Szénhidrát

    113.3g
  • Fehérje

    11.6g
  • Koleszterin

    239m
  • Cukor

    85g