Fűszeres csirkeszárny kukoricabundában
2013-01-28- Típus: Rántott hús receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 50 perc
A következő fogás ideális gyors vacsorákhoz, ebédekhez és ráadásul ötletes is! A receptet köszönjük Kautz Józsefnek!
Ezeket szerezd be:
- 1 kg csirke szárny
- 1kk. őrölt koriander
- ½ kk. őrölt kömény
- 1 kk. durvára őrölt színes bors
- 1 kk. füstölt chili keverék
- 2 kk. durvára őrölt chili paprika
- 1 kk. őrölt gyömbér
- 2 kk. fokhagyma granulátum
- ½ kk. cayenne bors
- A panírozáshoz:
- natúr kukoricapehely
- liszt + tojás + zsemlemorzsa
1. lépés
Előkészítés:A csirke szárnyakat megtisztítjuk,a forgóknál elvágjuk,a szárnyvégeket levágjuk. A húst sózzuk alaposan befűszerezzük és 20-30 percre a hűtőbe tesszük.
2. lépés
Elkészítés:a kukoricapelyhet apróra morzsoljuk. A szárnyakat lisztbe,tojásba, és az összemorzsolt kukoricapehelybe vagy kukoricapehely és zsemlemorzsa keverékébe panírozzuk. Bő forró olajban kisütjük.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 939 megtekintés