Fűszeres csirkeszárny kukoricabundában

2013-01-28
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A következő fogás ideális gyors vacsorákhoz, ebédekhez és ráadásul ötletes is! A receptet köszönjük Kautz Józsefnek!

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg csirke szárny
  • 1kk. őrölt koriander
  • ½ kk. őrölt kömény
  • 1 kk. durvára őrölt színes bors
  • 1 kk. füstölt chili keverék
  • 2 kk. durvára őrölt chili paprika
  • 1 kk. őrölt gyömbér
  • 2 kk. fokhagyma granulátum
  • ½ kk. cayenne bors
  • A panírozáshoz:
  • natúr kukoricapehely
  • liszt + tojás + zsemlemorzsa

1. lépés

Előkészítés:A csirke szárnyakat megtisztítjuk,a forgóknál elvágjuk,a szárnyvégeket levágjuk. A húst sózzuk alaposan befűszerezzük és 20-30 percre a hűtőbe tesszük.

2. lépés

Elkészítés:a kukoricapelyhet apróra morzsoljuk. A szárnyakat lisztbe,tojásba, és az összemorzsolt kukoricapehelybe vagy kukoricapehely és zsemlemorzsa keverékébe panírozzuk. Bő forró olajban kisütjük.

 

 

 

A legjobb kikapcsolódás részemre!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 939 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rántott csirkemell currys rizzsel és gyümölcsökkel

  • Rántott hús és máj madársalátával

  • Rántott hús kápiás kukoricás salátával

  • Rántott sertéscomb krumplipürével és párolt zöldségekkel

  • Rántott csirkecomb petrezselymes újkrumplival