Sült libacomb fehérboros párolt káposztával és krumplipürével

2016-03-14
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:20 p
  • Elkészítés: 1:30 p

Sült libacomb fehérboros párolt káposztával, krumplipürével, áfonyás sárgabarackkal és sült céklával. Ez a finomság a névnapomra készült.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db libacomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál rozmaring
  • 3 szál kakukkfű
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 3 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 szál petrezselyem
  • 0.5 db káposzta
  • olívaolaj
  • köménymag (ízlés szerint)
  • 0,5 db citrom
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db cékla
  • 2 szelet sárgabarack befőtt
  • 2 kk áfonyalekvár

1. lépés

A libacombot sózom, borsozom, s beteszem a hűtőbe néhány órára.

2. lépés

A combokat belehelyezem egy nyél nélküli serpenyőbe kevés libazsírra, teszek rájuk-melléjük fokhagymagerezdeket, kakukkfüvet és rozmaringot. Mindkét oldalát megkapatom, majd vizet öntök rá, lefedem, s nem túl nagy lángon párolom, időnként meglocsolom.

3. lépés

Közben felszeletelem a káposztát.

4. lépés

Egy serpenyőben olajon megpörkölöm a köménymagot, szórok rá cukrot, karamellízálom. Rádobom a felvágott hagymát, megdinsztelem.

5. lépés

Hozzáadom a káposztát, sóval, borssal ízesítem. Időnként megkavarom. Amikor már majdnem kész, facsarok rá citromlevet és öntök rá fehérbort, készre párolom.

6. lépés

Amíg a káposzta párolódik, megfőzöm a krumplit, összetöröm, keverek hozzá kevés libazsírt.

7. lépés

Amikor a combok már megpuhultak, a serpenyőbe teszem a négybe vágott céklát, s a 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára grillezem.

8. lépés

Nagy lapostányérra teszem a comb felét, mellé sült céklát, egy-egy kupac káposztát, s krumplipürét, rá petrezselyemlevelet, s fél sárgabarackot, közepében áfonyalekvárral.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 461 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros sült libacomb gyümölcsökkel és rizzsel

  • Sült kacsacomb sült krumplival

  • Libacomb sült gyümölcsökkel és sütőtökös krumplipürével

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1563 kcal
  • Zsír

    61,4 g
  • Koleszterin

    228 mg
  • Szénhidrát

    175,9 g
  • Cukor

    34,8 g
  • Fehérje

    83,1 g

Kommentek