Gombás lecsó füstölt szalonnával, kolbásszal és gerslivel

2016-05-10
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Már sokféleképp elkészített lecsót tettem fel, de gerslivel készültet még nem. A címen gondolkoztam, hogy gombás lecsót írjak, vagy lecsós gombát.

Ezeket szerezd be:

  • - : : : Lecsóhoz : : : -
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olaj
  • 4 db paprika
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 5 db paradicsom
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg füstölt parasztkolbász
  • 2 db chilipaprika (tálaláshoz)
  • - : : : Gerslihez : : : -
  • 10 dkg gersli
  • 1 ek vaj
  • 1 db újhagyma (zöldjével)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • 2 dl víz
  • 1 db húsleveskocka

1. lépés

A hagymákat aprítom, a paprikát és a gombát szeletelem, a paradicsomot négybe vágom. A szalonnát kockára vágom, a kolbászt és az újhagymát felkarikázom.

2. lépés

Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát, majd ráteszem a hagymát, üvegesre dinsztelem. Belerakom a paprikát, fűszerezem. Kicsit később következik a paradicsom, majd a gomba.

3. lépés

Amíg a lecsó fő, átmosom a gerslit, majd egy edényben vajon megdinsztelem az újhagymát és a fokhagymát, hozzáadom a gerslit, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát, ráöntöm a vizet, rámorzsolom a leveskockát, s legalább 35 percig főzöm lassú tűzön.

4. lépés

Tálaláskor a tányér közepére formázok egy kupacot a gersliből, s körberakom lecsóval.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 152 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Ratatouille rizzsel

  • Cukkinis lecsó kolbásszal és tojással

  • Baconös-kolbászos lecsó tésztával

  • Lecsó egyszerűen

  • Rizses lecsó tükörtojással

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    389 kcal
  • Zsír

    20,2 g
  • Koleszterin

    43 mg
  • Szénhidrát

    37,9 g
  • Cukor

    9,2 g
  • Fehérje

    17,9 g