Lecsó frankfurti virslivel

2013-08-11
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Lecsóra vágytam, a feleségem tegnap ezt főzött, az orromban éreztem az illatát. Mivel nem volt kolbász a hűtőben, megalkudtam, és frankfurti virslivel készítettem el.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 db étkezési paprika
  • 1 db hegyes csípős zöld paprika
  • 2 db chili paprika
  • 3 db paradicsom
  • napraforgó olaj
  • 2 szelet bacon szalonna (csak ennyi volt a hűtőben)
  • 4 szál frakfurter virsli
  • só, őrölt fekete bors

1. Lépés

A hagymákat apróra, a paprikákat karikákra vágom, a paradicsomot, a bacont, a virslit szeletelem.
Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat és a bacont, majd hozzáadom a paprikákat, végül a paradicsomot, fűszerezem.

2. Lépés

Majd jöhet a virsli. Friss zsemlével fogyasztom, jól behűtött sört iszom hozzá.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1,626 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Cukkinis lecsó kolbásszal és tojással

  • Gombás lecsó füstölt szalonnával, kolbásszal és gerslivel

  • Baconös-kolbászos lecsó tésztával

  • Lecsó egyszerűen

  • Rizses lecsó tükörtojással

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    422 kcal
  • Zsír

    24.1g
  • Szénhidrát

    29g
  • Fehérje

    22.2g