Görög lencsesaláta

2012-12-30
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Az Újévre egy finom saláta recept, amivel ráadásul sok pénzünk lehet! :)

Ezeket szerezd be:

  • 500 g lencse
  • 3 babérlevél
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk bazsalikom
  • só, bors ízlés szerint
  • 3 paradicsom (vagy több kisebb koktélparadicsom)
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 kis üveg olívabogyó
  • 15 dkg feta sajt
  • 1 evőkanál friss citromlé

1. lépés

A lencsét legalább egy éjszakával a kezdés előtt langyos vízbe áztatjuk. Ezután feltesszük annyi vízzel főni, ami éppen ellepi. Babérlevelet, sót, borsot keverünk hozzá. Amikor a lencse elég puha, leszűrjük. Hagyjuk kihűlni.

2. lépés

Egy nagy tálban összekeverjük a lencsét a szeletekre vágott paradicsommal, kaliforniai paprikával, megszórjuk a fűszerekkel, az olívabogyóval és végül hozzáadjuk a feta sajtot. Párszor összeforgatjuk, lelocsoljuk citromlével majd tálalás előtt hűtőbe tesszük.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 492 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Saláta parmezánkosárban fűszeres túróval

  • Sárgadinnye saláta rákollóval és paradicsomos kagylóval

  • Saláta rákkal és avokádóval

  • Fetasajtos saláta karamellizált flambírozott körtével

  • Sárgadinnye rákkal és kagylóval