Lecsó egyszerűen
2015-10-09- Típus: Lecsó receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 30 perc
Nos, ezúttal lecsó lecsóval készült! Csak úgy önmagában, minden hozzávaló nélkül. Nem volt benne kolbász, tojás, gomba, tök, csak lecsó! Vigyázat csípős!
Ezeket szerezd be:
- 2 db lecsópaprika
- 2 db bogyiszlói paprika
- 1 db csípős hegyespaprika
- 1 db chilipaprika
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 db paradicsom
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- étolaj
1. lépés
A hagymákat aprítom, a a többi hozzávalót tetszőlegesen felvágom.
2. lépés
Az olajon megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paprikákat, majd kis idő elteltével a paradicsomot. Fűszerezem.
3. lépés
Üvegesre főzöm a lecsót, majd elzárom a tűzhelyet, hagyom egy ideig hőntartáson.
4. lépés
Tálalok, házi kenyérrel fogyasztom.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 308 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
147 kcal -
Zsír
5,5 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
24,4 g -
Cukor
12,1 g -
Fehérje
4,4 g