Lecsó egyszerűen

2015-10-09
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Nos, ezúttal lecsó lecsóval készült! Csak úgy önmagában, minden hozzávaló nélkül. Nem volt benne kolbász, tojás, gomba, tök, csak lecsó! Vigyázat csípős!

Ezeket szerezd be:

  • 2 db lecsópaprika
  • 2 db bogyiszlói paprika
  • 1 db csípős hegyespaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 db paradicsom
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • étolaj

1. lépés

A hagymákat aprítom, a a többi hozzávalót tetszőlegesen felvágom.

2. lépés

Az olajon megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paprikákat, majd kis idő elteltével a paradicsomot. Fűszerezem.

3. lépés

Üvegesre főzöm a lecsót, majd elzárom a tűzhelyet, hagyom egy ideig hőntartáson.

4. lépés

Tálalok, házi kenyérrel fogyasztom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 308 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    147 kcal
  • Zsír

    5,5 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    24,4 g
  • Cukor

    12,1 g
  • Fehérje

    4,4 g