Lebbencsleves recept

2012-11-09
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Régi magyar paraszt étel, amit minden tájegységen egy kicsit másképp, de készítenek.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg lebbencstészta
  • 5 szem krumpli
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 kk pirospaprika
  • 1/2 tk bors
  • 1 vöröshagyma
  • 1 l víz
  • kevés olaj

1. lépés

Előveszünk egy lábast majd kis olajon megpirítjuk a tésztát. Lassú tűzön kevergessük, hogy ne égjen le. Ha egyenletesen megpirult, akkor hozzáadjuk a kockákra vágott hagymát és még 2-3 percik pirítjuk vele.

2. lépés

Beleszórjuk a pirospaprikát párszor megkavarjuk, majd felöntjük vízzel. Sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük. Jöhet bele a paprika, a paradicsom és a kockákra vágott krumpli. Finom puhára főzzük, amíg a tészta és a zöldségek is megpuhulnak.

Melegen tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

11 843 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Palócleves

  • Tejfölös karalábéleves lecsókolbásszal, nokedlivel

  • Vörösboros tejfölös babgulyás sült tarjával

  • Fehérboros korhelyleves csülökkel és virslivel

  • Vörösboros tejfölös babgulyás

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    447 kcal
  • Zsír

    8.7g
  • Szénhidrát

    81.4g
  • Fehérje

    12.4g