Lebbencsleves recept
2012-11-09- Típus: Magyaros levesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 55 perc
Régi magyar paraszt étel, amit minden tájegységen egy kicsit másképp, de készítenek.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg lebbencstészta
- 5 szem krumpli
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 2 kk pirospaprika
- 1/2 tk bors
- 1 vöröshagyma
- 1 l víz
- kevés olaj
1. lépés
Előveszünk egy lábast majd kis olajon megpirítjuk a tésztát. Lassú tűzön kevergessük, hogy ne égjen le. Ha egyenletesen megpirult, akkor hozzáadjuk a kockákra vágott hagymát és még 2-3 percik pirítjuk vele.
2. lépés
Beleszórjuk a pirospaprikát párszor megkavarjuk, majd felöntjük vízzel. Sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük. Jöhet bele a paprika, a paradicsom és a kockákra vágott krumpli. Finom puhára főzzük, amíg a tészta és a zöldségek is megpuhulnak.
Melegen tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
5 személy értékelt
11 843 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
447 kcal -
Zsír
8.7g -
Szénhidrát
81.4g -
Fehérje
12.4g