Párolt lilakáposzta
2012-12-11- Típus: Zöldségköretek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
A párolt káposzta az ünnepi menü része, a sült pulyka és kacsa elengedhetetlen körete. Még a nagymamámtól tanultam a receptet.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg lilakáposzta
- 1 nagy vöröshagyma
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál olaj
- csipet só
- 1 kis citromlé
1. Lépés
A káposzta csúnya leveleit leszedjük, megtisztítjuk majd félbevágjuk és lereszeljük egy káposztareszelőn. Egy lábasban kis olajon megpirítsuk az apróra vágott hagymát, ezután megkaramellizáljuk a cukor felét.
2. Lépés
Hozzáadjuk a káposztát és jól elkeverjük, majd beletesszük a többi cukrot. Fedő alatt, majd a végén gyakran kevergetve megpároljuk, közben hozzáadjuk a citromlevet, ha kell, pótoljuk a vizet.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
4 961 megtekintés