Párolt lilakáposzta

2012-12-11
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A párolt káposzta az ünnepi menü része, a sült pulyka és kacsa elengedhetetlen körete. Még a nagymamámtól tanultam a receptet.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg lilakáposzta
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • csipet só
  • 1 kis citromlé

1. Lépés

A káposzta csúnya leveleit leszedjük, megtisztítjuk majd félbevágjuk és lereszeljük egy káposztareszelőn. Egy lábasban kis olajon megpirítsuk az apróra vágott hagymát, ezután megkaramellizáljuk a cukor felét.

2. Lépés

Hozzáadjuk a káposztát és jól elkeverjük, majd beletesszük a többi cukrot. Fedő alatt, majd a végén gyakran kevergetve megpároljuk, közben hozzáadjuk a citromlevet, ha kell, pótoljuk a vizet.

 

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 961 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lilahagymás céklasaláta

  • Fügés párolt káposzta

  • Zabos cukkinilepény, fokhagymás tejfölös mártogatóssal

  • Fokhagymás parajköret

  • Sárgarépaköret sültekhez