Sütés nélküli sztracsatella szelet

2014-09-22
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Ha nincs kedvünk sok időt tölteni a konyhában, akkor ez az egyszerű és finom sütés nélküli édesség kiváló lesz bárkinek. Iszonyatosan eteti magát!

Ezeket szerezd be:

  • 1 kis csomag babapiskóta
  • 6 deci tej
  • 2 tojássárgája
  • 5 deka cukor
  • 6 evőkanál búzadara
  • 2 deci habtejszín
  • 3 deka porcukor
  • 5 deka étcsokoládé
  • 10 deka puha margarin
  • 1 deci tej a babapiskótához
  • kakaópor

1. Lépés

A tejet a cukorral és az elkevert tojássárgájával felforralom. Amikor forr, lassan hozzáadom a búzadarát és a tejes keveréket besűrítem vele.
Langyosra kihűtöm és hozzákeverek 10 deka puha margarint.

2. Lépés

A tejszínt a porcukorral kemény habbá verem és darabolt csokoládéval összekeverem.

3. Lépés

A babapiskótákat egy kisebb magas falú edénybe helyezem, előtte mindegyiket tejbe beleforgatom. Alsó rétegnek lerakom az edénybe, a tetejére a krémet teszem. Erre jön a csokis tejszínhab, majd ismét piskóta, aztán krém, és a csokis hab.

4 Lépés

A tetejét egy kis kakaóporral lehintettem. 5-6 órát vagy egy éjszakát hűtőbe teszem, utána szeletelhető.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(3.6 / 5)

3.6 5 11
Értékeld a receptet!

11 személy értékelt

10 195 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás tejszelet

  • Stollwerck szelet

  • Diós habos szelet

  • Gyümölcsös szelet

  • Lime kocka recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    516 kcal
  • Zsír

    32.6g
  • Szénhidrát

    48.2g
  • Fehérje

    10.1g
  • Koleszterin

    173mg
  • Cukor

    22.3g