Köménymagos céklaleves
2015-01-29- Típus: Zöldséglevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
A céklából pl. finom krémlevest is készíthetünk. Ráadásul nagyon egészséges!
Ezeket szerezd be:
- 2 db cékla
- 2 db sárgarépa
- 3 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db krumpli
- 1 ek balzsamecet
- 1 tk cukor
- 2 db húsleveskocka
- só, bors
- római köménymag
- vaj
- tejföl
1. Lépés
A céklát, sárgarépát, krumplit megpucolni, majd kisebb darabokra felvágni. A vöröshagymát és a fokhagymát szintén megpucolni, majd apróra felvágni.
2. Lépés
Egy edénybe felhevíteni a vajat, majd hozzáadni a vöröshagymát és elkezdeni párolni. Pár perc után, hozzáadni a feldarabolt sárgarépát és a céklát, majd jól összeforgatni és tovább párolni.
3. Lépés
Pár perc után beletenni a paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát, majd a balzsamecetet, és a cukrot. Jól összekeverni és felönteni annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután ízlés szerint fűszerezni, majd félpuhára főzni.
4. Lépés
Végül beletenni a krumpli és puhára főzni a zöldségeket. Amikor már minden teljesen megpuhult, levenni a tűzről és botmixerrel pépesíteni.
5. Lépés
Tálaláskor a leves tetejére tejfölt kanalazni, és úgy kínálni. Nagyon finom lesz az íze a római köménytől, és a tejföl is nagyon jól illik hozzá.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 369 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
352 kcal -
Zsír
7.4g -
Szénhidrát
66.4g -
Fehérje
9g -
Koleszterin
18mg -
Cukor
23.7g