Köménymagos céklaleves

2015-01-29
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A céklából pl. finom krémlevest is készíthetünk. Ráadásul nagyon egészséges!

Ezeket szerezd be:

  • 2 db cékla
  • 2 db sárgarépa
  • 3 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db krumpli
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 tk cukor
  • 2 db húsleveskocka
  • só, bors
  • római köménymag
  • vaj
  • tejföl

1. Lépés

A céklát, sárgarépát, krumplit megpucolni, majd kisebb darabokra felvágni. A vöröshagymát és a fokhagymát szintén megpucolni, majd apróra felvágni.

2. Lépés

Egy edénybe felhevíteni a vajat, majd hozzáadni a vöröshagymát és elkezdeni párolni. Pár perc után, hozzáadni a feldarabolt sárgarépát és a céklát, majd jól összeforgatni és tovább párolni.

3. Lépés

Pár perc után beletenni a paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát, majd a balzsamecetet, és a cukrot. Jól összekeverni és felönteni annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután ízlés szerint fűszerezni, majd félpuhára főzni.

4. Lépés

Végül beletenni a krumpli és puhára főzni a zöldségeket. Amikor már minden teljesen megpuhult, levenni a tűzről és botmixerrel pépesíteni.

5. Lépés

Tálaláskor a leves tetejére tejfölt kanalazni, és úgy kínálni. Nagyon finom lesz az íze a római köménytől, és a tejföl is nagyon jól illik hozzá.

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 369 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

  • Mexikói zöldségleves füstölt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    352 kcal
  • Zsír

    7.4g
  • Szénhidrát

    66.4g
  • Fehérje

    9g
  • Koleszterin

    18mg
  • Cukor

    23.7g