Kolbásszal töltött karaj

2013-01-17
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:30 p
  • Elkészítés: 1:50 p

A következő fogást általában krumplipürével és párolt lilakáposztával, vagy rizzsel és céklával szoktam készíteni. Mindegy mivel, magában is nagyon finom.

Ezeket szerezd be:

  • 1 nagyobb sertés karaj egyben
  • 4-5 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 vöröshagyma, szeletelve
  • 1 szál csabai kolbász
  • 2 tk bazsalikom
  • 1 tk majoranna
  • 1 evőkanál fokhagymakrém
  • só és bors ízlés szerint
  • 1/2 tk őrölt kömény
  • 1 dl bor
  • 1 Sütőzacskó

1. Lépés

A sütőt melegítsük elő 200°C-ra. A húst átmossuk, majd egy éles késsel üreget vágunk a közepébe,  ebbe gyömöszöljük bele a kolbászt.

2. Lépés

A hagymákat szeletekre vágjuk, a fokhagymát aprókra, majd beleszórjuk a sütőzacskóba. A húst megszórjuk a fűszerekkel, bedörzsöljük egy kis fokhagymakrémmel, majd szintén a zacskóba rejtjük. Felöntjük egy kis borral, majd lezárjuk a zacskó száját.

3. Lépés

A zacskót beletesszük a tepsibe, néhány helyen beszurkáljuk a tetejét, hogy a gőz szabadon távozzon. 200°C-on 1:30 percet sütjük, néha óvatosan megrázogatjuk a zacskót. Mikor kész, kitesszük egy tálra, levágjuk a tetejét és hagyjuk gőzölögni és végül kihűlni. Ekkor szeleteljük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

16 729 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rozmaringos csirke

  • Sült oldalas sütőzacskóban

  • Csirkecomb sütőzacskóban gombával