Kolbásszal töltött karaj
2013-01-17- Típus: Sütőzacskós húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:30 p
- Elkészítés: 1:50 p
A következő fogást általában krumplipürével és párolt lilakáposztával, vagy rizzsel és céklával szoktam készíteni. Mindegy mivel, magában is nagyon finom.
Ezeket szerezd be:
- 1 nagyobb sertés karaj egyben
- 4-5 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 2 vöröshagyma, szeletelve
- 1 szál csabai kolbász
- 2 tk bazsalikom
- 1 tk majoranna
- 1 evőkanál fokhagymakrém
- só és bors ízlés szerint
- 1/2 tk őrölt kömény
- 1 dl bor
- 1 Sütőzacskó
1. Lépés
A sütőt melegítsük elő 200°C-ra. A húst átmossuk, majd egy éles késsel üreget vágunk a közepébe, ebbe gyömöszöljük bele a kolbászt.
2. Lépés
A hagymákat szeletekre vágjuk, a fokhagymát aprókra, majd beleszórjuk a sütőzacskóba. A húst megszórjuk a fűszerekkel, bedörzsöljük egy kis fokhagymakrémmel, majd szintén a zacskóba rejtjük. Felöntjük egy kis borral, majd lezárjuk a zacskó száját.
3. Lépés
A zacskót beletesszük a tepsibe, néhány helyen beszurkáljuk a tetejét, hogy a gőz szabadon távozzon. 200°C-on 1:30 percet sütjük, néha óvatosan megrázogatjuk a zacskót. Mikor kész, kitesszük egy tálra, levágjuk a tetejét és hagyjuk gőzölögni és végül kihűlni. Ekkor szeleteljük.
Értékelések
(4 / 5)
4 személy értékelt
16 729 megtekintés