Csokoládé fondu recept

2012-05-12
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 0 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 5 perc

Mi is az a fondu (fondü)? Eredetileg Svájcból származó olvasztott mártás, amit akkor különleges sajtokból készítettek, de mára szinte más, édesebb receptre is elterjedt a kifejezés. Leginkább gyümölcsök, sütemények mellé, egyfajta mártásként, szószként szolgáljuk.

Ezeket szerezd be:

  • 2 csésze félédes csokoládé
  • 2 dl tej
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 evőkanál vaj
  • gyümölcsök szeletelve és felkockázva

1. Lépés

Egy nagy lábasban hevítsük fel az első 4 összetevőt, egészen addig, amíg elolvadt.

2. Lépés

Habverővel keverjük simára.

3. Lépés

Öntsük át a fondüt edénybe, és tartsuk melegen. Tálaljuk gyümölcsökkel és / vagy tetszőleges süteménnyel.

Fogás: Cimkék: , , Hozzávalók: , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 520 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hamis tiramisu zabkásából

  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Tiramisu lisztérzékenyek számára

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    609,2 kcal
  • Összes zsír

    23,4 g
  • Szénhidrát

    100,5 g
  • Fehérje

    8,5 g