Rozmaringos csirke
2013-02-27- Típus: Sült húsok, Sütőzacskós húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 55 perc
Rozmaring az egyik legjobb fűszer, amit használtam és amit elég gyakran használok. Nagyon egyszerűen lehet finom vacsorát készíteni belőle.
Ezeket szerezd be:
- 6-8 db csirkecomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma (préselve)
- 3-4 evőkanál olaj
- 1 evőkanál rozmaring
- 1/2 evőkanál citromhéj
- 1 tk kömény
- 3 evőkanál szójaszósz
- só, bors ízlés szerint
1. Lépés
A hagymát felszeleteljük. Az olívaolajat, szójaszószt és a fűszereket összekeverjük egy nagyobb tálban, majd meghempergetjük benne a csirkecombokat. Hogy jól összeérjenek az ízek legalább 1 órára hűtőbe tesszük pácolódni.
2. Lépés
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra, majd elővesszük egy sütőzacskót. Az aljára csepegtetünk egy kevéske olajat, belehelyezzük a hagymát, majd rátesszük a csirkecombokat, megszórhatjuk a tetejét még egy kis extra rozmaringgal. A sütőzacskó száját bezárjuk, néhol megszurkáljuk, majd mehet is a sütőbe.
3. Lépés
A húst puhulásig sütjük, kb. 40 perc alatt el is készül. A legjobb rozmaringos rizzsel, egyszerűen úgy készíthetjük el, hogy a rizs főzővízébe teszünk 1/2 evőkanál rozmaringot. Nagyon finom lesz az íze tőle!.
Értékelések
(4 / 5)
4 személy értékelt
6 306 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
291 kcal -
Zsír
13.9g -
Szénhidrát
5.8g -
Fehérje
34.5g