Citrusos szelet
2012-10-30- Típus: Kevert süti
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:10 p
A következő receptben nagyon sok finom citrust vegyítünk, lehet akár citrom, narancs, lime, grapefruit, kinek hogyan tetszik.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 2 csésze liszt
- 1 csésze porcukor
- 3/4 csésze hideg vaj
- Töltelék:
- 1,5 csésze cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/8 teáskanál só
- 4 tojás
- 1/2 csésze frissen facsart citromlé
- 1/4 csésze frissen facsart narancslé (lime, grapefruit)
- 1/4 csésze vaj, olvasztott
- 2 teáskanál reszelt citrom-, lime-, narancshéj
- Mázhoz:
- 1,5 csésze porcukor
- 2-4 evőkanál narancslé
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vajazzunk ki egy közepes méretű, tetszőleges süteményes formát.
A tészta elkészítése: Keverjük össze a lisztet és a porcukrot egy közepes tálban. Vágjuk a vajat kis kockákra, majd morzsoljuk össze a liszttel. Nyomkodjuk bele a tésztát a forma aljára. Egy kicsit omlósnak tűnhet, de pont ilyennek kell lennie.
2. lépés
Süssük 20-25 percig, vagy amíg a szélei kezdenek barnulni. Amikor kész, kivehetjük a sütőből, de a sütőt ne kapcsoljuk le.
A töltelékhez: Keverjük össze a cukrot, a lisztet, a sütőport és a sót egy közepes tálban. Verjük fel a tojást egy habverővel. Ha sima, keverjük hozzá a vajat, a citrusok levét, héját. Keverjük jól össze és öntsük át a forró tésztára.
3. lépés
Süssük 25-30 percig, vagy amíg a töltelék is szépen megsült. Ellenőrizzük tűpróbával. Hűtsük le.
A mázhoz: Keverjük össze a porcukrot 2 evőkanál narancslével egy kis tálban, habverővel simára keverjük. Ha a máz túl sűrű, adjunk hozzá több narancslevet. Öntsük a süteménytetejére, majd tegyük hideg helyre.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 068 megtekintés