Körtés piskóta

2013-04-05
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Ismét fejjel lefelé látjuk a világot! A következő piskóta elkészítése gyorsan meg van és egy könnyű desszertet kapunk a végén!

Ezeket szerezd be:

  • 2 körte
  • 180 g barna cukor
  • 2 tojás
  • 120 ml natúr joghurt
  • 120 ml olaj
  • 1 citrom leve és héja
  • 180 g liszt
  • 30 g kókuszreszelék
  • 2 kk fahéj a tésztába + a tetejére
  • 2 kk sütőpor
  • porcukor

1. lépés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, majd kivajazunk egy kapcsos tortaformát és kibéleljük sütőpapírral. A körtéket megmossuk, meghámozzuk és szép vékony szeletekre vágjuk. Lecsöpögtetjük egy kis citromlével, majd a tortaforma aljára rendezzük őket.

2. lépés

A cukrot, a tojást, a joghurtot, az olajat és a citromhéjat egy nagy tálban összekeverjük egy robotgéppel. Hozzászitáljuk a sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet. Ezután beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a tésztát jól összekeverjük, ismét robotgéppel.

3. lépés

A sima tésztát ráöntjük a körteszeletekre, majd elsimítjuk. Sütőbe tesszük és 50 perc alatt aranybarnára sütjük. Körülbelül a felénél kicsit vegyük lejjebb a sütő hőfokát. Hagyjuk egy kicsit a formában pihenni, majd egy rácsra, vagy tálcára borítjuk úgy, hogy a körteszeletek felülre kerüljenek.

Fahéjas porcukorral leszórva tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

6 930 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szilvás lepény recept

  • Mangós piskóta

  • Szilvás-almás cobbler

  • Gyors joghurtos-meggyes süti

  • Egyszerű meggyes piskóta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    374 kcal
  • Zsír

    18.1g
  • Szénhidrát

    50.8g
  • Fehérje

    4.8g