Ketchupos oldalas, medvehagymás burgonyasalátával

2014-07-09
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Az oldalasnak sosem lehet ellenállni főleg, ha ilyen ízletesen van elkészítve. Nagyszerűen kiegészíti a húst az édeskés burgonyasaláta, na igen nehéz abbahagyni és a szaftra is rá-rá jár az ember.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg sertés oldalas
  • só, bors
  • kb. 1,5 dl ketchup
  • kevés méz
  • zsiradék
  • Burgonyasaláta:
  • 1 kg burgonya
  • só, bors
  • 1 kisebb csokor medvehagyma
  • kevés lime vagy citromé
  • ecet
  • cukor
  • fehérbors

1. Lépés

A húst daraboljuk, megtisztítjuk és besózzuk.
Egy grillserpenyőben zsiradékon, hirtelen megpirítjuk, majd egy ecsettel átkenjük ketcuppal, öntünk alá vizet és egy serpenyőre illő fedővel vagy alufóliával lefedjük, hogy szépen megpuhuljon.

2. Lépés

Időnként átfordítjuk, átkenjük ketcuppal és, ha szükséges pótoljuk a vizet.
Mielőtt kész lenne, átkenjük mézzel is, hagyjuk lepirulni majd, ha már átesett a kóstolási tesztünkön és elég puha, elzárjuk. :)

3. Lépés

Burgonyasaláta:
A burgonyát felkockázzuk és sós vízben készre főzzük. Míg fő, a medvehagymát felaprítjuk, egy tálba tesszük, hozzáadjuk a lime vagy citrom levét, a borsot, cukrozzuk és egy kevés ecetet ill. vizet is adunk hozzá.
A burgonyát leszűrjük és a hagymás egyveleghez keverjük.
Kihűtve tálaljuk! :)

Javaslat:
A medvehagyma hagyományos vagy lilahagymával helyettesíthető.

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 665 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Soproni sült oldalas

  • Oldalas tepsiben sütve

  • Ananászos sült oldalas

  • Sült oldalas sütőzacskóban

  • Mézes oldalas recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    736 kcal
  • Zsír

    16.2g
  • Szénhidrát

    75.8g
  • Fehérje

    72.6g
  • Koleszterin

    183mg
  • Cukor

    26.7g