Ketchupos oldalas, medvehagymás burgonyasalátával
2014-07-09- Típus: Oldalas receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 50 perc
Az oldalasnak sosem lehet ellenállni főleg, ha ilyen ízletesen van elkészítve. Nagyszerűen kiegészíti a húst az édeskés burgonyasaláta, na igen nehéz abbahagyni és a szaftra is rá-rá jár az ember.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg sertés oldalas
- só, bors
- kb. 1,5 dl ketchup
- kevés méz
- zsiradék
- Burgonyasaláta:
- 1 kg burgonya
- só, bors
- 1 kisebb csokor medvehagyma
- kevés lime vagy citromé
- ecet
- cukor
- fehérbors
1. Lépés
A húst daraboljuk, megtisztítjuk és besózzuk.
Egy grillserpenyőben zsiradékon, hirtelen megpirítjuk, majd egy ecsettel átkenjük ketcuppal, öntünk alá vizet és egy serpenyőre illő fedővel vagy alufóliával lefedjük, hogy szépen megpuhuljon.
2. Lépés
Időnként átfordítjuk, átkenjük ketcuppal és, ha szükséges pótoljuk a vizet.
Mielőtt kész lenne, átkenjük mézzel is, hagyjuk lepirulni majd, ha már átesett a kóstolási tesztünkön és elég puha, elzárjuk. :)
3. Lépés
Burgonyasaláta:
A burgonyát felkockázzuk és sós vízben készre főzzük. Míg fő, a medvehagymát felaprítjuk, egy tálba tesszük, hozzáadjuk a lime vagy citrom levét, a borsot, cukrozzuk és egy kevés ecetet ill. vizet is adunk hozzá.
A burgonyát leszűrjük és a hagymás egyveleghez keverjük.
Kihűtve tálaljuk! :)
Javaslat:
A medvehagyma hagyományos vagy lilahagymával helyettesíthető.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 119 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
736 kcal -
Zsír
16.2g -
Szénhidrát
75.8g -
Fehérje
72.6g -
Koleszterin
183mg -
Cukor
26.7g