Ananászos sült oldalas

2013-03-16
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:30 p
  • Elkészítés: 1:50 p

Ha sült oldalast egy kicsit felpörgetnénk, akkor próbáljuk ki a következő változatot, ananásszal, de barackkal is nagyon finom.

Ezeket szerezd be:

  • 2 kg sertésoldalas (cikkekre vágva)
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 dkg vaj
  • 1 nagy hagyma
  • 1 konzerv ananász
  • 2-3 késhegynyi szegfűszeg
  • só, bors ízlés szerint

1. lépés

Egy lábosban felmelegítjük a vajat és olajat, majd bele tesszük a cikkekre vágott sertésoldalast és minden oldalát jól átsütjük. A hagymát apróra vágjuk, majd mikor a hús minden oldala megsült, hozzáadjuk  a hagymát. 3-4 percig hagyjuk pirulni.

2. lépés

A húshoz öntsük hozzá az ananász konzerv levét, ízlés szerint ízesítjük, fűszerezzük. Fedjük le és főzzük legalább másfél órát, annyi kell neki, hogy rendesen megpuhuljon. Amikor elkészült, tegyük egy mutatós tálra.

3. lépés

Az ananász szeleteket vágjuk fel, majd forgassuk át a hús főzőlevében. Leszűrjük és a hús mellé tesszük. A sűrű szószt használhatjuk mártásként, tálaláskor a húst csöpögtessük le vele.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

1 994 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Soproni sült oldalas

  • Ketchupos oldalas, medvehagymás burgonyasalátával

  • Oldalas tepsiben sütve

  • Sült oldalas sütőzacskóban

  • Mézes oldalas recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    526 kcal
  • Zsír

    14.7g
  • Szénhidrát

    5.7g
  • Fehérje

    87.7g