Mézes oldalas recept
2012-05-02- Típus: Mézes húsok, Oldalas receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Nem egy megszokott receptről van szó, sokan az oldalast jó fűszeresen és jó sósan eszik. No, de próbáltuk már mézzel ízesíteni? Íme:
Ezeket szerezd be:
- 80 dkg sertésoldalas
- 2 evőkanál borecet
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál olaj
- 1 kiskanál pirospaprika
- só, bors
- 1/2 evőkanál kakukkfű
Recept elkészítése
1. Tisztítsuk meg az oldalasunkat és vágjuk le kisebb részekre., majd mindegyiket dörzsöljük be sóval. Készítsük el a következő keveréket: keverjük össze a boresetet, a mézzel, az olajjal, a szezámmaggal, a pirospaprikával, kakukkfűvel. Forgassuk meg az oldalasokat ebben a keverékben, hagyjuk benne állni is egy kicsit.
2. Olajozzunk egy tepsit és fektessük bele az oldalasokat, a maradék páclét locsoljuk rá. Tegyük sütőbe, süssük 200°C-on ropogósra. Hogy a hús ne száradjon ki, sűrűn locsoljuk meg a páclével.
Tört burgonyával vagy kakukkfüves krumplival tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 238 megtekintés