Mézes oldalas recept

2012-05-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Nem egy megszokott receptről van szó, sokan az oldalast jó fűszeresen és jó sósan eszik. No, de próbáltuk már mézzel ízesíteni? Íme:

Ezeket szerezd be:

  • 80 dkg sertésoldalas
  • 2 evőkanál borecet
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • só, bors
  • 1/2 evőkanál kakukkfű

Recept elkészítése

1. Tisztítsuk meg az oldalasunkat és vágjuk le kisebb részekre., majd mindegyiket dörzsöljük be sóval. Készítsük el a következő keveréket: keverjük össze a boresetet, a mézzel, az olajjal, a szezámmaggal, a pirospaprikával, kakukkfűvel. Forgassuk meg az oldalasokat ebben a keverékben, hagyjuk benne állni is egy kicsit.

2. Olajozzunk egy tepsit és fektessük bele az oldalasokat, a maradék páclét locsoljuk rá. Tegyük sütőbe, süssük 200°C-on ropogósra. Hogy a hús ne száradjon ki, sűrűn locsoljuk meg a páclével.

Tört burgonyával vagy kakukkfüves krumplival tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 238 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Soproni sült oldalas

  • Ketchupos oldalas, medvehagymás burgonyasalátával

  • Oldalas tepsiben sütve

  • Kínai szezámmagos csirke – gluténmentes

  • Ananászos sült oldalas