Húsos ravioli medvehagymás paradicsomszósszal
2014-06-06- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 25 perc
Kedvenc olasz ételem, hússal, medvehagymával, bazsalikommal, paradicsomszósszal nyakon öntve.
Ezeket szerezd be:
- 250 g ravioli (sertéshússal töltött)
- 3 db medvehagyma
- 2 db újhagyma (zöldjével)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 szál petrezselyem
- bazsalikom (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
- fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
- 5 db olívabogyó
- 150 g sajt
- olívaolaj
- 1 dl vörösbor
- 250 g paradicsomszósz
- chiliszósz (ízlés szerint)
1. Lépés
A fokhagymát, medvehagymát, bazsalikomot, petrezselymet és olívabogyót aprítom, az újhagyma szárát karikára vágom. A sajtot megreszelem. A tésztát felteszem főni.
2. Lépés
Egy serpenyőben olívaolajon a fokhagymákat megdinsztelem.
3. Lépés
Öntök hozzá paradicsomszószt és chiliszószt, teszek bele olívabogyókat, fűszerezem, öntök hozzá bort.
4. Lépés
Beleteszem medvehagymát, petrezselymet és bazsalikomot.
5. Lépés
A tésztát leszűröm, s egy adagot tányérra szedek, locsolok rá a szószból, szórok rá sajtot, s díszítem medvehagymával, medvehagymavirággal, s bazsalikom-levéllel.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 926 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
749 kcal -
Zsír
37,7 g -
Koleszterin
89 mg -
Szénhidrát
63,4 g -
Cukor
7,7 g -
Fehérje
31,3 g