Húsos ravioli medvehagymás paradicsomszósszal

2014-06-06
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Kedvenc olasz ételem, hússal, medvehagymával, bazsalikommal, paradicsomszósszal nyakon öntve.

Ezeket szerezd be:

  • 250 g ravioli (sertéshússal töltött)
  • 3 db medvehagyma
  • 2 db újhagyma (zöldjével)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 szál petrezselyem
  • bazsalikom (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • 5 db olívabogyó
  • 150 g sajt
  • olívaolaj
  • 1 dl vörösbor
  • 250 g paradicsomszósz
  • chiliszósz (ízlés szerint)

1. Lépés

A fokhagymát, medvehagymát, bazsalikomot, petrezselymet és olívabogyót aprítom, az újhagyma szárát karikára vágom. A sajtot megreszelem. A tésztát felteszem főni.

2. Lépés

Egy serpenyőben olívaolajon a fokhagymákat megdinsztelem.

3. Lépés

Öntök hozzá paradicsomszószt és chiliszószt, teszek bele olívabogyókat, fűszerezem, öntök hozzá bort.

4. Lépés

Beleteszem medvehagymát, petrezselymet és bazsalikomot.

5. Lépés

A tésztát leszűröm, s egy adagot tányérra szedek, locsolok rá a szószból, szórok rá sajtot, s díszítem medvehagymával, medvehagymavirággal, s bazsalikom-levéllel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 926 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Húsos-medvehagymás ravioli sajtszósszal

  • Házi spenótos ravioli

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    749 kcal
  • Zsír

    37,7 g
  • Koleszterin

    89 mg
  • Szénhidrát

    63,4 g
  • Cukor

    7,7 g
  • Fehérje

    31,3 g