Keményítős gombasaláta

2012-09-08
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Amikor még 90 napoztam, akkor keményítő napra ezt a gombasalátát is elkészítettem.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db Vöröshagyma
  • 50 dkg Csiperkegomba
  • 1 db Sárgarépa
  • 1 kis konzervkukorica
  • 1 kis konzerv paradicsompüré
  • 3 evőkanál Olaj
  • 1 Babérlevél
  • Cukor
  • Pár csepp Citromlé
  • Reszelt Citromhéj
  • Bors

1. lépés

A hagymát kicsire felszeleteljük és kevés olajon üvegesre pároljuk. Ha kész, akkor hozzáadjuk a kis kockákra vágott répát, majd ha már félig megpuhult, akkor beletesszük a kukoricát, babérlevelet és szeletekre vágott gombát. Az egészet puhára pároljuk. Közben sóval, borssal, cukorral, citromlével és reszelt citromhéjjal ízlésünk szerint fűszerezzük.

2. lépés

Ha a salátánk elfőtte a levét, adjuk hozzá a paradicsompürét és hagyjuk még pár percig a tűzön. Amikor kész, lekapcsoljuk és jól lehűtjük. Tálalás előtt vegyük ki a babérleveleket.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 511 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Töltött cukkini

  • Fokhagymás burgonya

  • Paradicsomos zöldborsófőzelék

  • Tepsis karalábé

  • Töltött vöröshagyma

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    366 kcal
  • Összes Zsír

    22,5 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    38,4 g
  • Cukor

    14,3 g
  • Fehérje

    12 g