Tejfölös babgulyás füstölt tarjával egyszerűen
2013-11-16- Típus: Babgulyás receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 50 perc
A babgulyás nagy kedvenc. Ezúttal nem cifráztam, nagyon egyszerűen készült.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg tarja
- 20 dkg tarkabab
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem-gyökér
- 1/2 zeller
- 1/2 karalábé
- 2 db krumpli
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 3 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- zellerlevél
- petrezselyem
- só, őrölt fekete bors
- kömény
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- olaj
- őrölt csípős pirospaprika
1. lépés
A babot egy éjszakára beáztatom.
A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, nagyobb darabokra vágom.
2. lépés
Egy lábasba beleteszem a zöldségeket, a babot és a húst, majd felöntöm vízzel, fűszerezem, főzöm. Mikor megpuhult a bab és a zöldségek, berántom
Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá tejfölt, s díszítem egy egész chilivel.
Barna kenyérrel fogyasztom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 564 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
510 kcal -
Zsír
22.1g -
Szénhidrát
48.9g -
Fehérje
29.4g