Tejfölös babgulyás füstölt tarjával egyszerűen

2013-11-16
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A babgulyás nagy kedvenc. Ezúttal nem cifráztam, nagyon egyszerűen készült.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg tarja
  • 20 dkg tarkabab
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem-gyökér
  • 1/2 zeller
  • 1/2 karalábé
  • 2 db krumpli
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 3 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • zellerlevél
  • petrezselyem
  • só, őrölt fekete bors
  • kömény
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • olaj
  • őrölt csípős pirospaprika

1. lépés

A babot egy éjszakára beáztatom.
A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, nagyobb darabokra vágom.

2. lépés

Egy lábasba beleteszem a zöldségeket, a babot és a húst, majd felöntöm vízzel, fűszerezem, főzöm. Mikor megpuhult a bab és a zöldségek, berántom
Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá tejfölt, s díszítem egy egész chilivel.
Barna kenyérrel fogyasztom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 564 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros tejfölös babgulyás csülökkel és nokedlivel

  • Vörösboros babgulyás gazdagon

  • Vörösboros bab-lencsegulyás sertéshússal és kolbásszal

  • Tejfölös babgulyás sült sertésoldalassal

  • Vörösboros babgulyás sertéshússal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    510 kcal
  • Zsír

    22.1g
  • Szénhidrát

    48.9g
  • Fehérje

    29.4g