Kelkáposzta-főzelék

2012-10-06
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Én az a típus vagyok, aki még a vasszöget is megeszi, ha éhes. A kelkáposzta-főzeléket sokan nem szeretik, én már annál inkább. Szeretem, mert akkor mindig több jut nekem. :P

Ezeket szerezd be:

  • 1 kisebb fej Kelkáposzta
  • 3 db Krumpli
  • 2 evőkanál Olaj
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • Csipetnyi örölt Kömény
  • Ételízesítő
  • 2 dkg Liszt
  • Bors

1. lépés

A kelkáposztát vékony kis szeletekre vágjuk, majd a kockákra vágott krumplival együtt sós vízbe tesszük párolódni. Itt annyi vizet tegyünk bele, mi épphogy ellepi. Menet közben adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és köménnyel, ételízesítővel, sóval és borssal fűszerezzük.

2. lépés

Előkapunk egy másik edényt, melyben olajból és lisztből világos rántást készítünk. Felhígítjuk egy kevéske vízzel, majd ugyanezzel a lendülettel besűrítjük vele a főzeléket.

 

fotó: eszterlancfoz

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 206 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Káposztafőzelék Gizitől

  • Töltött cukkini

  • Fokhagymás burgonya

  • Paradicsomos zöldborsófőzelék

  • Tepsis karalábé

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    415 kcal
  • Összes Zsír

    15 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    64,5 g
  • Cukor

    2,1 g
  • Fehérje

    10 g