Kelkáposzta-főzelék
2012-10-06- Típus: Kelkáposzta-főzelékek, Keményítő nap
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
Én az a típus vagyok, aki még a vasszöget is megeszi, ha éhes. A kelkáposzta-főzeléket sokan nem szeretik, én már annál inkább. Szeretem, mert akkor mindig több jut nekem. :P
Ezeket szerezd be:
- 1 kisebb fej Kelkáposzta
- 3 db Krumpli
- 2 evőkanál Olaj
- 1 gerezd Fokhagyma
- Csipetnyi örölt Kömény
- Ételízesítő
- 2 dkg Liszt
- Só
- Bors
1. lépés
A kelkáposztát vékony kis szeletekre vágjuk, majd a kockákra vágott krumplival együtt sós vízbe tesszük párolódni. Itt annyi vizet tegyünk bele, mi épphogy ellepi. Menet közben adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és köménnyel, ételízesítővel, sóval és borssal fűszerezzük.
2. lépés
Előkapunk egy másik edényt, melyben olajból és lisztből világos rántást készítünk. Felhígítjuk egy kevéske vízzel, majd ugyanezzel a lendülettel besűrítjük vele a főzeléket.
fotó: eszterlancfoz
Értékelések
(4.5 / 5)
2 személy értékelt
8 969 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
415 kcal -
Összes Zsír
15 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
64,5 g -
Cukor
2,1 g -
Fehérje
10 g