Gesztenyekrém recept

2012-04-07
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Könnyű gesztenyekrém recept, rétegezve.

Ezeket szerezd be:

  • 1 csomag fagyasztott gesztenyepüré
  • 4 tojássárgája
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ¼ tábla étcsokoládé
  • 3 dl habtejszín
  • magozott meggy
  • fahéj
  • porcukor

Elkészítés

1. A tojássárgákat szétválasztjuk a porcukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük és vízgőz felett sűrű krémet főzünk belőle.

2. Az étcsokoládét felolvasztjuk és miután a krémünk kihűlt, belekeverjük a kiolvasztott gesztenyepürét és az olvasztott csokit. A tejszínt kemény habbá verjük és a kikészített díszes pohárba elkezdjük rétegezni a krémeket, közéjük pár darab meggyet is szórunk.

A végét a tejszínnel zárjuk, majd megszórjuk a tetejét fahéjjal és egy meggyet helyezünk a közepére.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5,325 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

  • Oreo pohárkrém

  • Fincsi és gyors eperkrém

  • Egyszerű sajttortás finomság

  • Sós karamelles pohár desszert