Gesztenyekrém recept
2012-04-07- Típus: Poharas desszert
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Könnyű gesztenyekrém recept, rétegezve.
Ezeket szerezd be:
- 1 csomag fagyasztott gesztenyepüré
- 4 tojássárgája
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- ¼ tábla étcsokoládé
- 3 dl habtejszín
- magozott meggy
- fahéj
- porcukor
Elkészítés
1. A tojássárgákat szétválasztjuk a porcukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük és vízgőz felett sűrű krémet főzünk belőle.
2. Az étcsokoládét felolvasztjuk és miután a krémünk kihűlt, belekeverjük a kiolvasztott gesztenyepürét és az olvasztott csokit. A tejszínt kemény habbá verjük és a kikészített díszes pohárba elkezdjük rétegezni a krémeket, közéjük pár darab meggyet is szórunk.
A végét a tejszínnel zárjuk, majd megszórjuk a tetejét fahéjjal és egy meggyet helyezünk a közepére.
Értékelések
(4 / 5)
3 személy értékelt
11 188 megtekintés