Krumplisbukta
2012-12-19- Típus: Tócsni receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Ez a recept hasonló elgondoláson indul, mint mondjuk a tócsni, lapcsánka, ki hogy hívja. Próbáljátok ki!
Ezeket szerezd be:
- 1 kg Krumpli
- 25 dkg Liszt
- 2 evőkanál Zsír
- 1 evőkanál Búzadara
- 1 db Tojás
- 2 evőkanál Olaj
- Só
- Zsemlemorzsa
1. lépés
A krumplit héjában puhára főzzük, majd még forrón meghámozzuk és összetörjük. Hozzákeverjük a lisztet, tojást, darát és a zsírt és jó alaposan összedolgozzuk.
2. lépés
Az így létrejött masszát forró, sós vízbe (bő víz legyen) beleszaggatjuk egy kanál segítségével. Akkor lesz majd jó, ha feljönnek a víz felszínére. Ha feljöttek még körülbelül 5 percig főzzük tovább, majd szedjük ki őket.
3. lépés
Egy másik edényben forró olajon megpirítjuk rózsaszínűre a zsemlemorzsát. Ebbe a kész zsemlemorzsába beleforgatjuk a buktákat.
Egyetek hozzá finom, friss tejfölt. Én úgy szoktam, hogy megkenem a tetejét. Nyámi! :)
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 747 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
563 kcal -
Összes Zsír
15,2 g -
Koleszterin
45 mg -
Szénhidrát
93,4 g -
Cukor
2,2 g -
Fehérje
13,2 g