Krumplisbukta

2012-12-19
Krumplisbukta
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Ez a recept hasonló elgondoláson indul, mint mondjuk a tócsni, lapcsánka, ki hogy hívja. Próbáljátok ki!

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Krumpli
  • 25 dkg Liszt
  • 2 evőkanál Zsír
  • 1 evőkanál Búzadara
  • 1 db Tojás
  • 2 evőkanál Olaj
  • Zsemlemorzsa

1. lépés

A krumplit héjában puhára főzzük, majd még forrón meghámozzuk és összetörjük. Hozzákeverjük a  lisztet, tojást, darát és a zsírt és jó alaposan összedolgozzuk.

2. lépés

Az így létrejött masszát forró, sós vízbe (bő víz legyen) beleszaggatjuk egy kanál segítségével. Akkor lesz majd jó, ha feljönnek a víz felszínére. Ha feljöttek még körülbelül 5 percig főzzük tovább, majd szedjük ki őket.

3. lépés

Egy másik edényben forró olajon megpirítjuk rózsaszínűre a zsemlemorzsát. Ebbe a kész zsemlemorzsába beleforgatjuk a buktákat.

Egyetek hozzá finom, friss tejfölt. Én úgy szoktam, hogy megkenem a tetejét. Nyámi! :)

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2,328 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tócsni muffinban sűtve

    Tócsni muffinban sütve

  • Cukkinis korong

    Cukkini korong

  • Cukkinis lapcsánka

    Cukkinis lapcsánka

  • Karfiolos tócsni

    Karfiolos tócsni

  • Juhtúrós matuska

    Juhtúrós matuska

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    563 kcal
  • Összes Zsír

    15,2 g
  • Koleszterin

    45 mg
  • Szénhidrát

    93,4 g
  • Cukor

    2,2 g
  • Fehérje

    13,2 g