Juhtúrós matuska

2012-05-31
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A matuskát többféleképpen is ismerik a többi tájegységeken. Valahol tócsni, valahol tócsi, lapcsánka, matutka néven ismerik. Én egyszerűen csak matuskának ismerem. Ezt a juhtúrós receptet egy vidéki (szabolcsi) ismerőstől hallottam először.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg juhtúró
  • 1 pohár tejföl
  • fél evőkanál kapor
  • só, bors

1. Lépés

A krumplikat meghámozzuk és egy nagyobb reszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a lisztet és a tojást, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Én kiegészítésképpen szoktam mindig beletenni 2 gerezd tört fokhagymát, de ez kihagyható. Végül keverjük bele a túró felét.

2. Lépés

Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat és elkezdjük kisütni a kis halomnyi adagokat. Mindkét oldalát barnára sütjük. A juhtúró másik felét összekeverjük a tejföllel, kaporral, sóval ízesítjük, majd megkenjük a matuskákat.

 

Tipp: Tehetünk a tetejére reszelt sajtot, mintha lángost ennénk, csinálhatjuk köretként vagy egy kiadós leves mellé.

 

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

10 541 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tócsni muffinban sütve

  • Cukkini korong

  • Cukkinis lapcsánka

  • Krumplisbukta

  • Karfiolos tócsni