Hagymaleves recept

2013-04-18
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Én személy szerint nagyon szeretem a hagymalevest. Múltkor kaptam egy érdekes receptet, amibe fehérhagymát és kukoricakeményítőt tesznek. Ki is próbáltam.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Fehérhagyma
  • 2 liter Zöldséges alaplé
  • 1 evőkanál Kukoricakeményítő
  • Olívaolaj
  • Bors

1. lépés

Kezdésnek a hagymát vékony kis szeletekre vágjuk, majd bő olívaolajon megfonnyasztjuk.

2. lépés

Ezután hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, felöntjük a zöldséges alaplével, majd sóval és borssal fűszerezzük ízlésünk szerint. Körülbelül 30 percig rotyogtatjuk, végül tálalunk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 142 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes hagymaleves

  • Medvehagyma-krémleves sült baconnal és gombával

  • Tejszínes-chilis-medvehagymás hagymaleves

  • Tejfölös medvehagymaleves

  • Öthagymaleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    312 kcal
  • Összes Zsír

    16,9 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    27,3 g
  • Cukor

    11,5 g
  • Fehérje

    12,9 g