Hideg görögdinnye-krémleves sajtos-diós toasttal

2018-05-16
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Nyári leves meleg napokra, főzés nélkül!

Ezeket szerezd be:

  • 1 szelet Görögdinnye
  • 2 dl Vörösbor
  • 3 csapott evőkanál Cukor
  • 30 ml Citromlé
  • 5 db Szegfűszeg
  • 1 csipet Fahéj
  • 1 csomag Vaníliás cukor
  • 5 dkg Mazsola
  • 30 ml Rum (fehér rum)
  • 1 db Zsemle
  • 2 dkg Füstölt sajt
  • 3 dkg Dió

1. lépés

A jól behűtött dinnyéből cseresznyemagozóval kivájok 20 db-ot, félreteszem. A többit mag nélkül kikanalazom. Beteszem egy keverőedénybe. Hozzáadom a cukrot, beleöntöm a citromlevet és a vörösbort, beleszórom a fahéjt és a vaníliás cukrot.

2. lépés

Botmixerrel összekeverem.

3. lépés

Beleszórom a szegfűszeget, s beteszem a hűtőszekrénybe a félretett dinnyedarabokkal és a rumba áztatott mazsolával. A diót száraz serpenyőben megpirítom, a sajtot lereszelem.

4. lépés

Amikor az ízek jól összeértek tálalok. Tányérba öntök a dinnyelevesből, teszek rá dinnyegolyókat, s szórok rá a mazsolából. A zsemléből levágok 2 szeletet, megpirítom, s szórok rá sajtot és diót.

Aki akarja, tálalhat a dinnyehéjban is.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet!

0 személy értékelt

1 307 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hideg vörösboros szamócaleves tejszínhabbal és mentával

  • Fehérboros-tejszínes szőlőkrémleves pekándióval

  • Hideg tejszínes eperkrémleves

  • Sárgadinnye-krémleves pármai sonkával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    561,6 kcal
  • Zsír

    13,1 g
  • Koleszterin

    10 mg
  • Szénhidrát

    82,3 g
  • Cukor

    56,8 g
  • Fehérje

    10,1 g