Hideg görögdinnye-krémleves sajtos-diós toasttal
2018-05-16- Típus: Gyümölcskrémlevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 15 perc
Nyári leves meleg napokra, főzés nélkül!
Ezeket szerezd be:
- 1 szelet Görögdinnye
- 2 dl Vörösbor
- 3 csapott evőkanál Cukor
- 30 ml Citromlé
- 5 db Szegfűszeg
- 1 csipet Fahéj
- 1 csomag Vaníliás cukor
- 5 dkg Mazsola
- 30 ml Rum (fehér rum)
- 1 db Zsemle
- 2 dkg Füstölt sajt
- 3 dkg Dió
1. lépés
A jól behűtött dinnyéből cseresznyemagozóval kivájok 20 db-ot, félreteszem. A többit mag nélkül kikanalazom. Beteszem egy keverőedénybe. Hozzáadom a cukrot, beleöntöm a citromlevet és a vörösbort, beleszórom a fahéjt és a vaníliás cukrot.
2. lépés
Botmixerrel összekeverem.
3. lépés
Beleszórom a szegfűszeget, s beteszem a hűtőszekrénybe a félretett dinnyedarabokkal és a rumba áztatott mazsolával. A diót száraz serpenyőben megpirítom, a sajtot lereszelem.
4. lépés
Amikor az ízek jól összeértek tálalok. Tányérba öntök a dinnyelevesből, teszek rá dinnyegolyókat, s szórok rá a mazsolából. A zsemléből levágok 2 szeletet, megpirítom, s szórok rá sajtot és diót.
Aki akarja, tálalhat a dinnyehéjban is.
Értékelések
(0 / 5)
0 személy értékelt
2 767 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
561,6 kcal -
Zsír
13,1 g -
Koleszterin
10 mg -
Szénhidrát
82,3 g -
Cukor
56,8 g -
Fehérje
10,1 g