Gyors fánk recept
2013-01-13- Típus: Fánk
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Közeleg a farsang, ilyenkor rengeteg fánkot készítünk és nem árt egy bevált, gyors recept, amiből rengeteget készíthetünk.
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg liszt
- 1 joghurt
- 1 tojás
- 1 kávéskanál sütőpor
- szóráshoz porcukor vagy fahéjas cukor
1. lépés
Az összes hozzávalót egybegyúrjuk egy tálban, majd félretesszük pihenni egy kicsit. Én körülbelül 15-20 percet szoktam hagyni.
2. lépés
Egy serpenyőben olajat melegítünk, majd egy evőkanál segítségével kis darabokat szaggatunk a tésztából, majd forró olajban kisütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral vagy fahéjas cukorral.
Értékelések
(4.1 / 5)
9 személy értékelt
7 596 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
186 kcal -
Zsír
2g -
Szénhidrát
32.5g -
Fehérje
7.8g