Juhsajttal töltött gomba

2013-02-01
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Olcsó és a variációknak csak a fantáziád szabhat határt. Nagyon finom előételként, de barna rizzsel és zöldségkörettel akár könnyed fogás vacsorára.

Ezeket szerezd be:

  • 10-12 nagyobb fejű gomba
  • 150 g krémsajt
  • 100 g juhsajt
  • 5 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 100 ml tejszín
  • 1 tk bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál snidling
  • só, bors ízlés szerint

1. Lépés

A hagymákat kockázzuk fel, majd egy kis olívaolajon pirítsuk meg. Aszép nagy gombákat közben megpucoljuk, átmossuk. A tönküket kivesszük, felkockázzuk, majd hozzáadjuk a hagymához és azt is megpirítjuk. Ezután le is vehetjük a tűzről.

2. Lépés

Keverjük össze a sajtkrémet, a morzsolt juhsajttal, a tejszínnel, a gombás-hagymás keverékkel, majd szépen sorban adjuk hozzá a többi hozzávalót, fűszert. kavarjunk rajta párat., sózzuk, borsozzuk, majd töltsük meg a gombafejeket és sorakoztassuk egy vajjal kikent hőáll tálba. 200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt elkészülnek.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 861 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sertésmájkrémmel és ordasajttal töltött gombafejek

  • Kolbásszal és sajttal töltött gombafejek

  • Sonkával-tejföllel-sajttal töltött gomba

  • Darált hússal töltött gomba paradicsomszószban

  • Túrós-tejfölös gomba csőben sütve

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    280 kcal
  • Zsír

    23.7g
  • Szénhidrát

    7.4g
  • Fehérje

    11.1g