Joghurtos uborkaleves
2013-08-10- Típus: Zöldséglevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 10 perc
Egy meleg nyári napon nincs más dolgunk, mint elkészíteni a következő finom levest, ami ráadásul behűtve jó szomjoltó!
Ezeket szerezd be:
- 250 g uborka
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál apróra vágott kapor
- 4 evőkanál apróra vágott snidling
- 1 teáskanál citromlé
- 400 ml natúr joghurt
- só és frissen őrölt bors
- 1 teáskanál olívaolaj
1. Lépés
Meghámozzuk az uborkát (ha nagyon magos lenne, akkor egy kiskanállal kikaparjuk), majd nagy lyukú reszelőn, lereszeljük. Félretesszük egy kicsit lesózzuk.
2. Lépés
Finomra vágjuk a fokhagymát egy kis olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a joghurthoz, elkeverjük benne a kaprot, a snidlinget, a citromlevet és olívaolajat. Pár percig melegítjük, majd hozzáadjuk az uborkát és kb. 5 percig főzzük. Az egészet fűszerezzük frissen őrölt borssal és sóval, majd átmegyünk rajta egy botmixerrel.
3. Lépés
Vegyük le a tűzről és hűtsük le, majd tegyük hűtőszekrénybe. A joghurt helyett nyugodtan használhatunk kefirt is! Tálalás előtt megszórjuk egy kis kaporral.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 989 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
184 kcal -
Zsír
9.5g -
Szénhidrát
18.1g -
Fehérje
9.3g