Joghurtos uborkaleves

2013-08-10
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Egy meleg nyári napon nincs más dolgunk, mint elkészíteni a következő finom levest, ami ráadásul behűtve jó szomjoltó!

Ezeket szerezd be:

  • 250 g uborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál apróra vágott kapor
  • 4 evőkanál apróra vágott snidling
  • 1 teáskanál citromlé
  • 400 ml natúr joghurt
  • só és frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál olívaolaj

1. Lépés

Meghámozzuk az uborkát (ha nagyon magos lenne, akkor egy kiskanállal kikaparjuk), majd nagy lyukú reszelőn, lereszeljük. Félretesszük egy kicsit lesózzuk.

2. Lépés

Finomra vágjuk a fokhagymát egy kis olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a joghurthoz, elkeverjük benne a kaprot, a snidlinget, a citromlevet és olívaolajat. Pár percig melegítjük, majd hozzáadjuk az uborkát és kb. 5 percig főzzük. Az egészet fűszerezzük frissen őrölt borssal és sóval, majd átmegyünk rajta egy botmixerrel. 

3. Lépés

Vegyük le a tűzről és hűtsük le, majd tegyük hűtőszekrénybe. A joghurt helyett nyugodtan használhatunk kefirt is! Tálalás előtt megszórjuk egy kis kaporral. 

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 989 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

  • Mexikói zöldségleves füstölt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    184 kcal
  • Zsír

    9.5g
  • Szénhidrát

    18.1g
  • Fehérje

    9.3g