Körtés-mogyorós csokitorta

2013-10-21
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Amikor először kóstoltam ezt a receptet, nem tudtam neki ellenállni, azonnal kellett egy másik szelet. A család alig tíz perc alatt elpusztította.

Ezeket szerezd be:

  • 400g mogyorós csokoládé
  • 50g sótlan vaj
  • 3 nagy tojás
  • 140g rétesliszt
  • 25g kakaó
  • 2 érett, de nem pépes körte
  • 2 evőkanál sárgabarack lekvár
  • 50g egész mogyoró
  • porcukor

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. Vajazzunk ki majd béleljünk ki sütőpapírral egy kerek, 23 cm-es tortaformát. Tegyük az apróra tört csokoládét egy tálba, adjuk hozzá a vajat, a tojás és egy csipet sót. Habverővel 1 percig keverjük, amíg sima lesz.

2. Lépés

Szitáljuk össze a lisztet és a kakaót, majd hajtsuk bele egy fakanállal a csokis-tojásos keverékbe. A tésztát öntsük a formába.

Hámozzuk meg a körtét, vágjunk mindegyiket négy részre, majd vagdossuk be mindegyiket 4x, hogy kis legyező alakokat kapjunk. A körtét kenjük le sárgabarack lekvárral, majd helyezzük a tésztába. Szórjuk meg a torta tetejét mogyoróval.

3. Lépés

Tegyük sütőbe és süssük 40 percig. Tűpróbával ellenőrizzük a kivételnél. Tálaláskor szórjuk le porcukorral és még egy kis mogyoróval.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2,023 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szilvás túrótorta

  • Málnás-mandulás torta

  • Málnás-csokis mousse torta

  • Angol almatorta

  • Karácsonyi almatorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    474 kcal
  • Zsír

    28g
  • Szénhidrát

    47g
  • Fehérje

    9g