Virsli múmiák

2012-10-27
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Nemcsak külföldön, de nálunk is egyre népszerűbbek a Halloween-i bulik, nálunk is szoktak jelmezbálokat tartani. Ha partira készülünk, akkor ez a recept egyik elengedhetetlen része a bulinak.

Ezeket szerezd be:

  • 1 adag hűtött leveles tészta
  • 14 kisebb vagy 6-7 nagyobb virsli
  • 1 tojás
  • vaj
  • mustár

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-e, vajazzunk ki egy tepsit. A leveles tésztát finom vékonyra nyújtjuk, majd kb. 0,5 cm szélesség csíkokra vágjuk, és mint régen az óvodában a gyurmát, gilisztát gyúrjunk belőle.

2. lépés

A félbe vágott vastagabb virsliket tekerjük be a tésztával, körülbelül a háromnegyedéig, majd vizezett újjal ragasszuk le. A tetején hagyjunk ki egy részt, ott fognak kukucskálni a virsli múmiák. Csináljunk kalapot is nekik. Helyezzük a tepsibe a múmiákat, a tésztát kenjük be felvert tojással, majd 15 perc alatt süssük készre őket.

3. lépés

Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni és csináljunk nekik szemecskét mustárból, vagy borsszemből.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(3.9 / 5)

3.9 5 16
Értékeld a receptet!

16 személy értékelt

19 928 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtos ropi

  • Sokmagos keksz

  • Sajtos virágok

  • Sajtos ropogtatnivaló

  • Pizzás csavart