Virsli múmiák
2012-10-27- Típus: Sós ropogtatni való
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Nemcsak külföldön, de nálunk is egyre népszerűbbek a Halloween-i bulik, nálunk is szoktak jelmezbálokat tartani. Ha partira készülünk, akkor ez a recept egyik elengedhetetlen része a bulinak.
Ezeket szerezd be:
- 1 adag hűtött leveles tészta
- 14 kisebb vagy 6-7 nagyobb virsli
- 1 tojás
- vaj
- mustár
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-e, vajazzunk ki egy tepsit. A leveles tésztát finom vékonyra nyújtjuk, majd kb. 0,5 cm szélesség csíkokra vágjuk, és mint régen az óvodában a gyurmát, gilisztát gyúrjunk belőle.
2. lépés
A félbe vágott vastagabb virsliket tekerjük be a tésztával, körülbelül a háromnegyedéig, majd vizezett újjal ragasszuk le. A tetején hagyjunk ki egy részt, ott fognak kukucskálni a virsli múmiák. Csináljunk kalapot is nekik. Helyezzük a tepsibe a múmiákat, a tésztát kenjük be felvert tojással, majd 15 perc alatt süssük készre őket.
3. lépés
Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni és csináljunk nekik szemecskét mustárból, vagy borsszemből.
Értékelések
(3.9 / 5)
16 személy értékelt
19 928 megtekintés