Sok gyümölcsös galette
2012-07-08- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Ilyenkor nyáron nagyon sok gyümölcs terem, amiből kedvünkből válogathatunk, de minek hagynánk ki bármelyiket is? Készítsünk mindből süteményt.
Ezeket szerezd be:
- 1 adag hűtött pitetészta
- 2 evőkanál cukor
- 1 ek kukoricakeményítő
- 1 nagy tojás
- 2-3 csésze friss gyümölcs (meggy, barack, eper, áfonya, málna, szőlő stb.)
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Óvatosan bontsuk ki a felolvasztott, elkészített pitetésztánkat. Egy külön tálban óvatosan összekeverjük a (szeletelt) gyümölcsöket, cukrot és a kukoricakeményítőt.
2. Lépés
Ezután öntsük bele őket egy szűrőbe, hogy a fölösleges levet leengedjük, hiszen a sütésnél amúgy is sok fog kiszivárogni.Öntsük a keveréket a pitetészta közepére a szélétől meghagyva, körülbelül 2 cm távolságot. Hajtsuk fel a fedetlen határszéleket a közepe felé. Ezután megkenjük egy felvert tojással és megszórjuk egy kis porcukorral.
3. Lépés
Süssük előmelegített sütőben, amíg kéreg enyhén megpirul, 12-15 percig. Tálaljuk melegen, akár tejszínhabbal.
Értékelések
(4 / 5)
4 személy értékelt
3 030 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
127 kcal -
Összes zsír
3,3 g -
Szénhidrát
23,4 g -
Fehérje
3 g