Sok gyümölcsös galette

2012-07-08
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Ilyenkor nyáron nagyon sok gyümölcs terem, amiből kedvünkből válogathatunk, de minek hagynánk ki bármelyiket is? Készítsünk mindből süteményt.

Ezeket szerezd be:

  • 1 adag hűtött pitetészta
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 1 nagy tojás
  • 2-3 csésze friss gyümölcs (meggy, barack, eper, áfonya, málna, szőlő stb.)

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Óvatosan bontsuk ki a felolvasztott, elkészített pitetésztánkat. Egy külön tálban óvatosan összekeverjük a (szeletelt) gyümölcsöket, cukrot és a kukoricakeményítőt.

2. Lépés

Ezután öntsük bele őket egy szűrőbe, hogy a fölösleges levet leengedjük, hiszen a sütésnél amúgy is sok fog kiszivárogni.Öntsük a keveréket a pitetészta közepére a szélétől meghagyva, körülbelül 2 cm távolságot. Hajtsuk fel a fedetlen határszéleket a közepe felé. Ezután megkenjük egy felvert tojással és megszórjuk egy kis porcukorral.

3. Lépés

Süssük előmelegített sütőben, amíg kéreg enyhén megpirul, 12-15 percig. Tálaljuk melegen, akár tejszínhabbal.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

1,371 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fahéjas-epres galette

  • Nektarinos-szedres galette

  • Barackos galette

  • Áfonyás-mandulás galette

  • Körtés galette

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    127 kcal
  • Összes zsír

    3,3 g
  • Szénhidrát

    23,4 g
  • Fehérje

    3 g