Eperhab recept

2018-02-18
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Egy tökéletes eperhab recept mindig jó, hogyha a tarsolyunkban van. Bármikor finom vendégváróval lephetjük meg a vendégeinket.

Ezeket szerezd be:

  • 250 g eper
  • 2 dl habtejszín
  • 100 g cukor
  • 2 db tojásfehérje
  • 0.5 citromból nyert citromlé
  • 1 csipet só

1. lépés

Az epret megmossuk, papírtörlővel letörölgetjük, majd kicsumázzuk, a nem túl szép darabokat kidobjuk. Hozzáadjuk a  cukrot, a citromlevet, majd habosra turmixoljuk.

2. lépés

A csipet sóval keményre verjük a tojásfehérjét, hozzáadjuk az eperturmixhoz. Ezután felverjük a tejszínt, és óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük az eperkrémhez.

3. lépés

Mutatós poharakba töltjük (kb. 6 db jön ki belőle), és 3-4 óra hosszáig hűtőben tároljuk. Tálaláskor fújhatunk rá tejszínhabot.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

332 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Görögdinnye eperlikőrrel és vaníliafagylalttal

  • Eper eperlikőrrel és mascarponével

  • Leveles kabátba bújtatott fahéjas körte

  • Eper tojáslikőrrel és tejszínhabbal

  • Sárgadinnye vaníliafagylalttal és brandyvel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    178,38 kcal
  • Zsír

    10,13 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    21,39 g
  • Cukor

    20,05 g
  • Fehérje

    2,08 g