Húsgombócleves sok zöldséggel
2012-08-20- Típus: Gombóclevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 45 perc
De szeretjük mi is a húsgombóclevest. Vagy három tányérral be szoktam tolni. Ebben a receptben marhahússal készítjük el a gombócokat.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg Vegyes zöldség (ez lehet bármi)
- 1 db Vöröshagyma
- 4 evőkanál Olaj
- 1 db Leveskocka
- Só
- Bors
- Kevés Petrezselyem zöldje
- --------Húsgombóchoz:
- 15 dkg Marhahús
- 5 dkg Zsemlemorzsa
- 1 db Tojás
- 2 evőkanál Olaj
- 1 db Vöröshagyma
- Só
- Bors
1. lépés
Nyugalom, ez a recept sem nehezebb, mint a többi. Sima egyszerű zöldséglevest készítünk. Kevés olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a zöldségeinket (bármi, amit mi is szeretünk. pl.: kelbimbó, karalábé, karfiol, borsó stb..) és puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk és leveskockával fűszerezzük.
2. lépés
A gombóccal folytatjuk. A marhahúst ledaráljuk. Közben kevés olajon megpirítjuk a hagymát. A ledarált marhasút összekeverjük a zsemlemorzsával, tojással, sóval, borssal és a megpirított hagymával, majd gombócokat formázunk belőle.
3. lépés
Ha a zöldséglevesben a zöldség már puhára főtt, akkor a gombócokat a leveshez adjuk, majd néhány perc eltelte után még petrezselyemmel meghintjük.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 839 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
501 kcal -
Összes Zsír
22,5 g -
Koleszterin
149 mg -
Szénhidrát
41,6 g -
Cukor
6,4 g -
Fehérje
33 g